Våren 2016: Uke #19+20

Jeg har vært på radio, vært på forelesning med Abelprisvinneren, ordnet mer med København-oppholdet mitt, og lest til eksamen.

Det har vært så mye annet å blogge om de foregående ukene, så jeg fant ut at det var best å utsette ukesoppsummeringen min en uke.

Uke 19 startet med besøk hos radioprogrammet Hallo P3 hvor jeg deltok i spalten «De smarteste vi kjenner» som denne gangen tok for seg tre vitenskapelige spørsmål som hadde blitt mye diskutert på VG Debatt. Jeg har skrevet et innlegg om spørsmålene og svarene 🙂

Etterpå fikk jeg forespørsel om å være med på radioprogrammet Abels tårn den kommende fredagen, men eksamenstiden gjør at det ble vanskelig å få tid til. Så jeg dukker nok opp der til høsten 😀

Abelprisen ble delt ut forrige uke, en svært anerkjent matematikkpris. Jeg fikk med meg forelesningen holdt av årets vinner, Sir Andrew Wiles. Det er fascinerende å tenke på alle de syv årene han satt og jobbet med å bevise Fermats siste teorem! Han fortalte om deler av det i sitt foredrag.

Jeg har vært på Oslo Middelalderfestival for første gang, som var koselig – men jeg skulle hatt kostyme selvfølgelig. Kanskje neste gang!

En oppsummering av de to forrige ukene:

AST5220 Kosmologi 2

Alle programmeringsoppgavene er i boks, så nå blir det eksamenslesing fremover. Forrige uke skrev jeg et innlegg som oppsummerer mye av det vi har holdt på med i dette emnet, Å måle hva universet består av. Jeg snakket litt om kakediagrammene jeg skriver om i innlegget i et foredrag på Realfagsbiblioteket i uken som var!

STK4900 Statistiske metoder og anvendelse

Det nærmer seg første eksamen, og den er i STK4900 og den er i morgen! Jeg er optimistisk 🙂

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Nå har jeg lagt ut den siste teksten jeg har skrevet i dette emnet, nemlig kronikken min om studieemnet i observasjonsastronomi. Så snart kommer det vel en semesteroppsummering av emnet hvor jeg skriver om hvordan det har vært å ta dette emnet.

* * *

Københavnopphold

Det har skjedd nye ting på København-fronten. Jeg skal til Dark Cosmology Centre i København for å skrive masteroppgave til høsten, og nå har jeg funnet meg leilighet gjennom en bekjent av familien! Det hele begynner å bli mye mer virkelig nå.

Jeg har dessuten ordnet meg sommerjobb hvor jeg skal gjøre et lite forskningsprosjekt i samarbeid med den danske veilederen min, som jeg også har skrevet et innlegg om, hvis du er nysgjerrig på hva jeg skal drive med 😉

Nå er det tilbake til eksamenslesingen for min del. Håper du får en strålende uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.