Våren 2016: Uke #17+18

Jeg har holdt foredrag, fått meg stjerneklokke, vært på konsert, og er i ferd med å runde av semesteret. Pluss et radiotips (ja, JEG skal på radio i kveld)!

Det er blitt et par uker siden jeg skrev en ukesoppsummering. Det har ikke skjedd så fryktelig mye i det siste egentlig, pluss at det har vært flere helligdager.

Aller først må jeg vise frem min nyanskaffede klokke! Den har en stjerne på sekundviseren sin <3 Det hadde vært genialt om det faktisk ble født én stjerne i sekundet, men det er faktisk mange fler enn det: Hvert sekund blir det født hele 3000-4000 stjerner i universet! I vår egen galakse fødes det cirka én stjerne i året.

Rett etter forrige ukesoppsummering var jeg på konsert med fineste Mumford & Sons i Oslo Spektrum 😀 Det var utrolig gøy.

Ellers har det jo vært deilig med flere fridager og 17. mai med skikkelig fint vær. Jeg bør jo aller helst jobbe med skolearbeid hele tiden nå, men det er vanskelig å motstå fristelsen i blant når alle andre har fri …

En oppsummering av de to siste ukene som var:

AST5220 Kosmologi 2

Jeg er i innspurten av det siste programmeringsprosjektet i dette emnet. Forhåpentligvis blir det en flott graf til slutt 😉

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Semesteret er nå blitt avsluttet for MNKOM sin del. Vi avsluttet med en foredragsrekke hvor hver av oss holdt et 5-minutters innlegg om noe artig innen fagfeltet vårt. Jeg har skrevet et eget innlegg om presentasjonen jeg holdt. Alle foredragene kan du se her:

Jeg dro til frisøren tidligere på dagen før vi skulle ha foredrag, som var en fin måte å slappe av på. Også kunne jeg få litt styling i samme slengen så jeg ble litt ekstra fin til foredraget 😉

Det eneste som gjenstår i MNKOM nå er å få godkjent kronikken min og se om det er noen som har lyst til å publisere dem. Teksten vil uansett dukke opp her på bloggen etterhvert. Den populærvitenskapelige artikkelen jeg har skrevet ble delt på bloggen forrige uke 🙂

* * *

Westerdalssaken

12. mai gikk fristen ut for å ta forliket fra Westerdals. Jeg er én av de rundt 520 som har takket nei til tilbudet og vil følge denne saken videre. Elevrepresentanten vår skrev et fint innlegg i Dagbladet i den forbindelse i forrige uke 🙂

Radiotips!

Til slutt må jeg komme med et radiotips, for i kveld skal jeg nemlig besøke Hallo P3 på NRK P3 for å svare på noen vitenskapsspørsmål! Det blir utrolig spennende og jeg har allerede vært smånervøs hele dagen, for jeg har aldri vært på radio før. Jeg kommer på lufta en gang etter kl. 18, akkompagnert av en annen fysiker. Det blir utfyllende blogginnlegg i morgen eller på onsdag om spørsmålene jeg skal svare på og forhåpentligvis med lydklipp fra radiosendingen. Forhåpentligvis er vi to fysikerne enige om hva svarene skal være 😛

Håper du får en bra uke!

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Fargecollage grått eller å male på glass betyr ikke speilbilde eller skygge og ute på havet kommer regnbuen nedenfra og opp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.