Astrofysikk vs. grafisk design: Hva er morsomst å drive med?

Jeg var grafisk designer før jeg ble astrofysiker. Nå jobber jeg som grafisk designer ved siden av astrofysikkstudiene. Men hvilken av de to fagene er det egentlig jeg liker best å holde på med?

Jeg har jobbet deltid som grafisk designer hos Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo i over ett år nå. I løpet av tiden min der har jeg designet rundt 80 plakater som omfatter temaer som astrofysikk, biologi, matematikk, livsvitenskap og mer. Det blir i gjennomsnitt omtrent én plakat i uken!

Fra tegning til beregning

Før jeg bestemte meg for at det var astrofysikk jeg hadde mest lyst til å drive med her i livet, jobbet jeg fulltid som grafisk designer etter å ha utdannet meg som grafisk designer ved Westerdals. Men jeg fant fort ut at grafisk design-yrket ikke var nok for meg. Jeg savnet noe mer utfordrende, og hadde lyst til å være del av noe større og viktigere. Og for meg fins det ikke noe større og viktigere enn Universet (med stor U)! Pluss at jeg alltid har hatt en drøm om å gå på universitetet etter at faren tok meg med dit som ung og fortalte om sine glade, kunnskapsrike studiedager i mursteinsbygningene på Blindern.

Jeg har aldri angret på valget om å bytte til astrofysikk, ikke et eneste sekund. Men så ledet astrofysikken meg utrolig nok tilbake til grafisk design igjen!

Tiden jeg har tilbragt hos Realfagsbiblioteket så langt har vært en fantastisk tid. Jeg har fått designe plakater m.m. for drøssevis av kule, vitenskapelige arrangementer. Jeg har opplevd mestringsfølelse. Jeg har hatt det gøy. Jeg er blitt inkludert i et kjempekoselig miljø og stiftet mange nye bekjentskaper ved universitetet. Og jeg føler at jeg har vært en del av noe.

Les mer:

Jeg skulle ønske jeg kunne beskrive studiet mitt på samme måte. Studiet har riktignok sine øyeblikk – jeg må bare jobbe så mye mer for dem.

Konklusjonen

Jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å studere realfag og astrofysikk. Det finnes ikke noe mer spennende enn å lære om hvordan universet er skrudd sammen. Men studiet kan til tider være fryktelig tungt og demotiverende, og iblant tar det gnisten fra meg. Da er det deilig å kunne dra til Realfagsbiblioteket og ta en pause hvor jeg kan være kreativ i noen timer og føle at jeg får til ting, før jeg vender tilbake til leseplassen for å gi studiene et nytt forsøk. Men det må ikke bli for mye tid som går til design heller, for da blir jeg fort litt lei.

Konklusjonen er at blandingen av astrofysikk og grafisk design er det som er perfekt for meg. Da med mest astrofysikk, og litt design på siden. Mange syns astrofysikk og grafisk design er en rar kombinasjon fordi det er fagfelt som tilsynelatende ligger langt fra hverandre. Men begge er kreative fagfelt, bare på hver sine måter. Den ene er visuelt kreativ, mens den andre er analytisk kreativ (man må være kreativ når det kommer til problemløsning). Det at fagfeltene er så forskjellige er nettopp grunnen til at det er så deilig å ha begge to, for da kan jeg bytte mellom dem utifra når jeg føler for det. Jeg lurer på om det vil være mulig å få en slik jobbfordeling en gang i fremtiden når jeg (kanskje) jobber som forsker?

Syns du det er best å konsentrere deg om ett fagfelt, eller blande flere?

Hovedbilde: Astronomirelaterte plakater jeg har lagd for Realfagsbiblioteket

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.