Våren 2016: Uke #16

Jeg har vært i skogen, programmert, skrevet og sagt NEI til Westerdals.

Det begynner å bli skikkelig finvær ute i Oslo nå, det er så deilig! Jeg benyttet meg av muligheten for en fin skogstur og tok den perfekte stien for astrofysikere: Måneskinnsløypa i Nordmarka. Det var riktig nok sol mens vi gikk der, men vi kunne jo se for oss hvor fint det ville vært å gå der i måneskinn 🙂

Med på turen hadde vi den nye maskoten vi har fått i bilen vår. Vi kjører elbil og da passer Chibi-Robo perfekt! 😀

En oppsummering av uken som var:

AST5220 Kosmologi 2

Jeg er i full gang med den siste programmeringsoppgaven. Nå skal arbeidet fra de tre andre programmeringsoppgavene sys sammen i en fantastisk finale! Mer om dette når jeg får det til 😛

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Det var en ganske produktiv uke forrige uke. Jeg leverte inn den endelige kronikken min, og skrev ferdig den populærvitenskapelige artikkelen. Det har vært mye jobb, men det er gøy å se hvordan teksten hele tiden forbedrer seg. Nå blir det spennende å se om de havner på trykk et sted 🙂

Nå holder jeg på å forberede meg til presentasjonen jeg skal holde på torsdag (5 minutter) som markerer slutten på semesteret for MNKOM sin del. Vi er 21 studenter som skal presentere ulike fascinerende temaer innen realfag – og arrangementet er åpent for alle! Les mer om det her (inkludert fullt program). Litt spent på Power Point-en min, for jeg skal med et videoklipp og den oppfører seg ikke alltid som den skal …

Forrige uke var det forresten duket for semesterets siste faglige arrangement, denne gangen et foredrag om forskerens stemme i media. Du kan se hele foredraget på Realfagsbibliotekets YouTube-kanal:

* * *

Fysikktirsdag

Forrige uke var det også tid for årets andre Fysikktirsdag. Denne gangen handlet det om CO2-lagring i kritt! Jeg stod igjen for plakat:

Du kan se hele foredraget her:

Westerdalssaken

Denne saken kommer ikke til å ta slutt med det første. I dag skrives det i landets største aviser om at et flertall av de tidligere studentene sannsynligvis vil si nei til forlikstilbudet fra Westerdals. Se f.eks. E24 sin sak – det var de som skrev om saken først. Foreløpig ligger det an til at bortimot 70 % av studentene svarer nei, men den endelige fristen for å ta forliket er på torsdag, så vi får se hva det endelige tallet blir. Selv har jeg skrevet følgende på Facebook i dag:

Jeg sier nei til Westerdals. Det er vi mange som gjør nå. Vi sier nei til et forlikstilbud som i beste fall er 40 % av det vi har krav på, og i verste fall 15 %, avhengig av hvilket studium og studieår det er snakk om.

Men for de fleste av oss handler det ikke om penger lenger. Det er blitt en prinsippsak. Det handler om rett og galt. Det handler om å ikke la uærlige businessfolk slippe billig unna når de har begått bedrageri. Det er snakk om millionærer som har ført tidligere studenter og Kunnskapsdepartementet bak lyset. Og deres egne ansatte og nåværende studenter, vil jeg si, som nå må oppleve konsekvensene av ulovlighetene deres på nært hold. For det rammer alltid noen som ikke fortjener det.

Vi ga Westerdals muligheten til å rydde opp i dette på en ordentlig måte. Men det har de ikke gjort. De tar ikke på seg noe ansvar. Så da blir det opptil retten å avgjøre.

Håper du får en bra uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.