Det er ikke hver dag man møter på et studieemne som har egen designprofil. Men et emne som handler om formidling trenger naturligvis det!
MNKOM3000/4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk er et studieemne som skal gjøre studenter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet bedre i å formidle alle de fantastiske vitenskapelige kunnskapene de sitter på til et bredere publikum gjennom å skrive tekster og holde presentasjon.
MNKOM er aktivt i sosiale medier og i år har emnet dessuten arrangert en rekke spennende foredrag i foajeen hos Realfagsbiblioteket. Derfor hadde emnet behov for logo, ikon, webbanner og plakater for å synliggjøre seg selv. Som grafisk designer hos Realfagsbiblioteket var jeg så heldig å få dette fantastiske oppdraget 😀 Det morsomme er at jeg tar MNKOM selv dette semesteret.
La oss starte med logoen:
I MNKOM skal studentene bli bedre på formidlig i både skriftlig og muntlig form. Dette er reflektert i logoen hvor «MN» tar form som en lydbølge – men også en graf, om du vil! Vi naturvitere elsker jo grafer 😉 Mens «KOM» tar form som skrivemaskinskrift.
Studentene som tar MNKOM kommer fra alle slags realfaglige bakgrunner: biologi, fysikk, kjemi, informatikk, matematikk, osv. Til designet plukket vi ut piktogrammer som kan representere de ulike fagfeltene, hvor for eksempel astrofysikk er representert ved et teleskop og en planet. Vi valgte dessuten fire farger som vi kan variere mellom. Her er webbannere (her uten logo, men med logo øverst i innlegget):
Foredragsrekken som ble holdt i forbindelse med studieemnet tok for seg forskerens rolle i media og samfunnsdebatten. Til hvert foredrag har jeg lagd plakater som tar i bruk de samme elementene og fargene som ovenfor (et utvalg):
Semesteret skal avsluttes med Science Talk, et foredragsmaraton hvor alle studentene skal holde en presentasjon på 5 minutter hver om et eller annet spennende innen sitt fagfelt. Arrangementet er neste torsdag (12. mai) og plakaten ser slik ut:
Det var det! Følg MNKOM på Facebook eller på bloggen deres for å få med deg hva som skjer i emnet av arrangementer og publiserte tekster 🙂
Hva syns du om designet?