Våren 2016: Uke #15

Jeg har optimalisert programmeringskoden min, skrevet ferdig kronikk, vært på karriereworkshop og fulgt med videre på Westerdalssaken.

En oppsummering av uken som var:

AST5220 Kosmologi 2

Jeg leverte den tredje (og nest siste) programmeringsoppgaven forrige uke, men brukte fredagen og gårsdagen på å optimalisere koden min. Det går nemlig an å kode på en dum måte og på en smart måte.

Det man er ute etter å skrive en kode som regner ut det man ønsker å regne ut fortest mulig. Ved å tenke nøye gjennom hvordan jeg har skrevet koden min, har jeg klart å redusere kjøretiden fra rundt 20-30 minutter til under 3 minutter! Ikke verst 😀

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Nå er jeg ferdig med å finpusse på kronikken min og har levert den inn. Når den er godkjent, skal gruppelæreren min sjekke om Universitas kan være interessert i den. Det blir spennende! Og nå finpusser jeg på den populærvitenskapelige artikkelen som begynner å bli bra!

Forrige uke var det dessuten duket for nytt arrangement, denne gangen et foredrag om vitenskapsformidling i sosiale medier. Jeg hadde lagd plakaten:

mnkom-plakat-pink-audun

Du kan se hele foredraget på Realfagsbibliotekets YouTube-kanal:

* * *

Karriereworkshop

Instituttet arrangerte karriereworkshop forrige uke hvor hovedfokuset var på hvordan man kan få jobb utenfor akademia med en astrofysikerutdannelse. Det handlet også om hvordan det vil være å prøve seg på en akademisk karriere dersom man orker å begi seg ut på det, samt eksempler på folk som har valgt å jobbe i det private. Dette er det egentlig så mye å skrive om at det får bli et eget innlegg etterhvert 🙂

ITA-career-workshop

Westerdalssaken

Westerdalssaken ruller videre. Skolen har tilbudt å tilbakebetale 50 millioner kroner til studentene, som tilsvarer 60 % av opprinnelig innbetalt beløp – og 40 % av beløpet hvis man inkluderer renter som har påløpt siden pengene ble betalt inn, som vi mener er det riktige beløpet å ta utgangspunkt i.

En tidligere Westerdøl skrev en fin kronikk i Dagbladet forrige uke om hvorfor erstatningen fra Westerdals ikke er god nok, mens en annen student harselerte med situasjonen og krysset Westerdalssaken med en scene fra bunkeren til Hitler fra filmen Der Untergang i et klipp kalt En ettermiddag hos ledelsen i Westerdals. Jeg lo i alle fall godt! Det er faktisk noe som heter Godwins lov som sier at «Jo lenger en internettdiskusjon pågår, jo større blir sannsynligheten for en sammenligning som involverer Hitler eller nazismen». Vi er visst intet unntak 😛

Håper du får en bra uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.