Våren 2016: Uke #12

Jeg har hørt på Jo Røislien og Selda Ekiz, programmert i rosa, og forsøkt meg på vitenskapsformidling til barn.

En oppsummering av uken som var:

AST5220 Kosmologi 2

Forrige uke fikk jeg tilbake rapporten jeg skrev i forbindelse med programmeringsoppgave nr. 2 i dette emnet, med topp resultat!

«Vakkert 🙂 25/25»

Nå er jeg i innspurten av den tredje programmeringsoppgaven, som ser ut til å gå bra. Det ble mye programmering i slutten av forrige uke. For å gjøre det litt ekstra koselig har jeg funnet ut hvordan jeg kan få teksten i terminalvinduet til å bli rosa 🙂

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Forrige uke var en stjernespekket MNKOM-uke. Først var det foredrag med fineste Jo Røislien som snakket om fremtidens vitenskapsformidlere. Han snakket blant annet om Siffer vs. Med livet som innsats, og hvordan formidleren må kjenne sin samtid for å kunne kommunisere på en god måte. Virkemidlene man bør bruke i dag, er ikke nødvendigvis de samme som man kunne bruke for ti år siden. Han snakket også om annerledeshet – hvor viktig det er å kommunisere ting på en ny måte enn det som har vært gjort tidligere. Jeg hadde som vanlig lagd plakaten:

Dagen etter fikk vi besøk av kuleste Selda Ekiz. Hun holdt først et lite foredrag for oss studentene hvor hun fortalte om sine erfaringer som vitenskapsformidler, og deretter hadde hun fysikkshow for oss og en klasse med 10-åringer fra Vindern barneskole. Det var gøy å se eksperimentene hun viste frem, men det mest interessante var egentlig å følge med på hvordan hun snakket med og til barna som målgruppe.

10-klassingene var også innom oss studentene en tur, slik at vi kunne øve oss på å fortelle om fagfeltet vårt til en annen målgruppe enn vi er vant med. Det gikk sånn passelig bra, syns jeg. Etterpå ga de oss tilbakemeldinger, og en av tilbakemeldingene som jeg syns var spesielt interessant var at de ville høre mer om hva vi drev med, ikke bare om fagfeltet generelt. I retrospekt burde jeg egentlig fortalt om fagfeltet mitt på en helt annen måte. Jeg holdt meg mest til solsystemet, fordi det er noe de har et forhold til, og det virker ikke så fjernt og rart som mye annet i astronomien. Men jeg burde egentlig benyttet meg av muligheten til å fortelle om galakser og supermassive sorte hull som jeg er interessert i, og snakke mer om hvordan astrofysikere faktisk jobber. Så da vet jeg det til neste gang 🙂

Uken sluttet med ny runde i seminargruppene med presentasjonene våre som vi skal holde 12. mai. Presentasjonen min har fortsatt litt forbedringspotensiale, men det nærmer seg!

* * *

Håper du får en bra uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.