Jeg har fått deltidsjobb i Ny Vitenskap!

Et vitenskapsmagasin trenger vitenskapsfolk. Og det er jo jeg!

Det er litt rart å tenke på meg selv som «vitenskapsfolk». Jeg tror ikke det har sunket inn helt ennå, men jeg sitter jo faktisk på enorme mengder kunnskap nå som folk flest ikke har. Og da er det flott å kunne bruke og dele denne kunnskapen på forskjellige måter, enten det er gjennom skriving, samtaler, design eller å jobbe for et vitenskapsmagasin.

Ny Vitenskap er et norsk vitenskapsmagasin som kommer ut én gang i måneden. De har en avtale med en britisk magasindistributør og baserer seg på å oversette artikler fra disse, men skriver også noe innhold selv.

Hvert nummer av Ny Vitenskap inneholder en romfartsseksjon som jeg skal ha ansvar for. Min jobb blir hovedsakelig å oversette artikler fra engelsk og sikre at oversettelsen blir mest mulig faglig korrekt. Det er ikke alltid en enkel jobb, for i svært mange tilfeller finnes det ingen gode norske ord for engelske faguttrykk. Da må jeg finne på ord selv som kan fungere.

Jeg hadde vel egentlig ikke trengt enda en deltidsjobb – jeg har allerede to av dem – men det er så gøy å bli spurt og jobben er så relevant for meg og det jeg er interessert i, så da måtte jeg jo bare si ja 🙂 Jeg jobber allerede som grafisk designer hos Realfagsbiblioteket og tar også på meg oppdrag som frilanser.

Det som er ekstra kult med Ny vitenskap er at de ofte har utrolig flotte grafiske fremstillinger av stoffet de presenterer, slik som denne (trykk på bildet for å komme til artikkelen):

nyvitenskap-fjellirommet

Jeg har begynt så smått å jobbe med romfartsseksjonen til den kommende utgaven av Ny vitenskap. Der blir litt av hvert av spennende romstoff, så det er bare å glede seg! Det skal blant annet handle om kartlegging av Melkeveigalaksen, zombiestjerner og en av mine favoritter: aktive galakser ❤

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Randi Hammerstrøm sier:

    Du er helt utrolig altså!! Jeg er så stolt av den flinke datteren min! Gratulerer. Klem

  2. Johoo, så kult! Gratulerer, Maria!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.