Våren 2016: Uke #8

Studieplanen for mastergraden min er i boks, jeg holder på å fullføre kronikken min og Westerdalsopplevelsen min hjemsøker meg.

Forrige uke fikk jeg endelig fullført studieplanen for mastergraden min! Studieplanen beskriver hvilke studieemner som skal inngå i graden, hvem som skal være veilederen min på masteroppgaven og ikke minst, en beskrivelse av prosjektet jeg skal jobbe med på masteroppgaven. Nå skal masterprogramrådet hos instituttet gå gjennom studieplanen min og forhåpentligvis godkjenne den, samt sette endelig dato for når masteroppgaven min skal leveres inn. Det blir spennende! Gleder meg til å fortelle mer om hva oppgaven min skal handle om – det får bli et eget innlegg etterhvert 🙂

AST5220 Kosmologi 2

Jeg er nå i full gang med den tredje programmeringsoppgave i emnet. Denne gangen handler det om utviklingen av strukturer i universet. Mer om dette når jeg har kommet litt lenger!

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Forrige uke gikk vi gjennom førsteutkastene av kronikkene våre i seminargruppen. Det virker som jeg ligger godt an, jeg må bare gjøre noen små korreksjoner her og der, og spisse det litt. Kronikker skal være tydelige og direkte, men det er fort gjort å grumse til setningene med unødvendige ord og fraser for ikke å virke så streng i sin kritikk. Mer om hva det er jeg kritiserer i kronikken min senere! Men jeg kan jo røpe at det er noe jeg har kritisert på bloggen min tidligere 😉

* * *

Det har vært mye i mediene om Westerdals i det siste, og det ser ut som det er i ferd med å nå et klimaks denne uken. Jeg studerte grafisk design ved Westerdals i perioden 2007-2010 før jeg begynte å studere ved Universitetet i Oslo, og det ser nå ut til at jeg og mine medstudenter kan ha krav på så mye som 80 000 kr hver etter at Westerdals har tatt seg mer betalt enn de egentlig hadde lov til! :O Det skal være en høring i slutten av april, og det blir spennende å høre hva utfallet blir. Tidligere studenter er i ferd med å mobilisere seg på Facebook og vokser svært raskt i antallet. Vi er allerede tusen stykker. Dette er med andre ord noe som har rammet veldig mange. Det ryddigste må jo være at Westerdals har litt folkeskikk og betaler tilbake studentene som har betalt for mye, i stedet for å få tusen søksmål i innboksen.

Til slutt litt astrofysikkhumor å starte uken med:

yomama-gravitation

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.