Våren 2016: Uke #6

Jeg har fått utvekslingsplass (!!!), fullført essayet mitt og droppet et emne …

Det mest spennende først: Jeg har fått utvekslingsplass hos København Universitet! Til høsten drar jeg dit for å skrive masteroppgave hos anerkjente Dark Cosmology Centre. Det er fortsatt mange praktiske ting som gjenstår å finne ut av, f.eks. hva slags ordning det blir det andre semesteret. Utvekslingen er nemlig kun for ett semester, mens jeg skal bruke to semestre på å skrive oppgaven.

Ellers fikk jeg avslag på et internship jeg har søkt på i utlandet for i sommer. Men når det er over 200 søkere som kjemper om seks plasser, kan jeg nesten ikke være skuffet over resultatet. Det er ufattelig stor kamp om plassene! Det er flere andre internship jeg venter svar fra, men det er vanskelig å være optimistisk …

AST5220 Kosmologi 2

Vi har begynt å snakke så smått om utviklingen av strukturene vi ser i universet i dag (som f.eks. galakser). Det har foreløpig vært veldig matematisk.

Ellers har jeg satt i gang for alvor med programmeringsoppgave nummer 2 i emnet 😀 Der skal jeg beregne hvordan universet har gått fra å være ionisert (elektrisk ladd) til å bli elektrisk nøytralt. Jeg sitter litt fast akkurat nå, men det går forhåpentligvis fremover igjen snart! Det er gøy å holde på med og foreleseren er flink til å hjelpe når det er vanskelig å komme videre.

FYS4160 Generell relativitetsteori

Jeg har mer eller mindre droppet dette emnet nå. Det er flere spennende temaer som skal snakkes om i slutten av emnet, men foreløpig er det så fokusert på matematisk formaliteter at jeg ikke klarer å interessere meg, dessverre. Jeg er nok mye mer en observasjonsastronom enn en teoretiker! Pluss at jeg allerede har tre andre studieemner dette semesteret (som er det vanlige antallet studieemner å ta) som jeg heller vil bruke tiden min på. Jeg har det så spennende med MNKOM og Kosmologi 2 (statistikkemnet er helt greit), at jeg vil fordype meg og kose meg med disse, i stedet for å mistrives med Generell relativitetsteori (GR) et helt semester. Som jeg har vært inne på tidligere liker jeg ikke hvordan gruppetimene gjennomføres i emnet. Gruppetimene kolliderer dessuten med innspillingen av Abels tårn hos Realfagsbiblioteket og kollokvium på instituttet på fredager – at det våger! 😛

Jeg har i grunn kommet til det punktet hvor jeg ikke lenger kan gå rundt og tenke at jeg må prøve å lære meg litt om absolutt alt som kan bli relevant for meg å kunne en vakker dag, men heller spesialisere meg på ting jeg virkelig brenner for. Mange ville kanskje syns at det hadde vært mer fornuftig av meg å droppe MNKOM og holde meg til GR. Men jeg elsker å drive med formidling! <3 Og jeg tror formidlingen vil åpne flere dører for meg enn GR noen gang vil. Likevel føler jeg det litt som et nederlag å droppe et emne. Og det var kult å være én av de tre jentene blant 15-20 studenter som tok GR. De to som er igjen for holde fortet 🙂

MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk

Etter flere runder med ganske intens selvredigering, er jeg endelig ferdig med essayet mitt (det ble riktignok litt lenger enn det helst skulle)! Slik så selvredigeringen ut på sitt verste:

mnkom-essay-word

Essayet mitt handler om kjærlighetsforholdet mellom galakser og supermassive sorte hull ❤ Det kommer til å dukke opp i neste nummer av Argument som slippes fredag 18. mars, og deretter legger jeg det ut er på bloggen også.

Nå har jeg allerede godt i gang med den neste teksten jeg skal skrive, som er en kronikk. Det er en litt mer skummel sjanger, for nå skal jeg ha kritiske meninger om et tema – men også foreslå løsninger, noe som er spennende! Jeg har jo kritisert litt av hvert her på bloggen før, og jeg prøver alltid å være konstruktiv når jeg gjør det, selv om det kanskje ikke er alle som opplever det slik.

* * *

I helgen slappet jeg av med en skogstur for første gang på lenge! Det var helt nydelig vær i helgen og da er det ingenting bedre enn en fin tur i skogen:

skogstur

snow

Til slutt et foredragstips for uken: På fredag er det Ig Nobel-arrangement på Blindern. Ig Nobel er en slags alternativ Nobelpris hvor forskningen gjort av prisvinnerne først får deg til å le, og deretter til å tenke. Det kan bli ganske festlig! Les mer på arrangementssiden på Facebook. Jeg har selvsagt lagd plakaten:

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Martine Ruud sier:

    Så kult med plass i København! Kan jo ikke tenke meg en mer deilig plass å studere på enn akkurat der 🙂

  2. Kathrine sier:

    Så flott, gratulerer! Du fikk forresten en ny leser på Nesoddbåten i dag.

    1. Neimen, så hyggelig! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.