Høsten 2015: Uke #17

Stikkord: Eksamen, jubileum, Titan, instituttstyret, mørk materie.

Første eksamen er over! På fredag hadde jeg eksamen i Ekstragalaktisk. Det gikk sånn passe … Og i dag er det tid for nummer to, som er i Computational Physics! Vi satt på skolen helt til midnatt på fredag for å levere det siste prosjektet i emnet, og fikk levert i siste minutt (bokstavelig talt). Resten av helgen har gått til å skrive formelark og lese litt til den aller siste eksamenen som er på onsdag. Vi kan nemlig ha med 4 sider med egne notater på ComPhys-eksamen. Gjør jeg en god jobb med å skrive notatene, er sjansen stor for å gjøre det bra.

ita_night

Instituttet «by night».

På onsdag er det omsider over, for da har jeg min siste eksamen for semesteret! 😀 Det er frustrerende å ha eksamenene så tett, for det blir ikke tilstrekkelig med tid til å lese ordentlig til hver av dem …

For å snakke om noe hyggeligere, feiret samboeren og jeg 2 år sammen forrige uke <3 Han har vært verdens beste samboer dette semesteret og har ofte stått for matinnkjøp, klesvasking, m.m. mens jeg stadig har måttet sitte sent på universitetet og jobbe … Nå gleder jeg meg til juleferie slik at jeg kan få se han litt mer!

heart_selfie_anniversary

Forrige uke var det dessuten offisiell lansering av det nye vitenskapelige nettstedet Titan.uio.no. På siden sin skriver de:

«Hver dag tilegner våre 1300 forsker og 5000 studenter seg kunnskap innen fagområder som er nøkkelen for å løse framtidas utfordringer. Dette gjelder blant annet energi og miljø, helse og teknologi. Gjennom Titan.uio.no ønsker vi å spre så mye som mulig av denne kunnskapen. Vi håper med det å bidra til at samfunnet blir klokere – folk med kunnskap treffer bedre beslutninger.»

Jeg hadde lagd plakaten til lanseringen, men hadde dessverre ikke tid til å dra dit pga. eksamenslesing :/

titan_poster_uio

Og til sist en annen morsom sak: Jeg er blitt valgt inn i instituttstyret hos Institutt for teoretisk astrofysikk som studentrepresentant! Jeg fikk såvidt med meg at de hadde et valg tidligere i semesteret mens jeg druknet i alt arbeidet, og nå er jeg plutselig en del av det. Jeg tror det blir spennende å være med på.

Men nå må jeg nesten fortsette med lesingen til eksamen. Gleder meg til å bli ferdig og ha masse tid til blogging og andre ting. Da kommer «anmeldelser» av emner jeg har tatt dette semesteret! Mens du venter, kan du titte på denne og lære om mørk materie:

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Tove Doris Langeid sier:

  Hei Maria,

  tusen takk for at jeg mottar mailer fra deg og tusen takk for at jeg får følge med på det du skriver.

  Jeg skal nevne en søt lite ting som jeg opplevde på et medlemsmøte i DSE –

  http://www.dse.no/ vår lokale amatørastronomiforening i Vestfold.

  Det var da vi 19. november hadde besøk i foreningen av Jostein Riiser Kristiansen som hadde

  et flott foredrag fra den nye boken hans om mørk materie. De ble jeg glad kan du skjønne, da

  han plutselig hadde noen foiler fra sin side med animasjon om partikkekollisjoner vist som

  jordbærkollisjoner. Det var utrolig fint.

  Leder av DSE Ragnvald Irgens har hørt om deg, og kanskje du kan komme til oss en gang og holde

  et spennede fordrag? Det hadde vært utrolig moro. Men du er en veldig busy student, så

  til en annen gang, så banker vi på døren din!

  Lykke til videre i den travle studietiden din og jeg fortsetter og følge siden din!!!

  Hilsen Tove D. Langeid

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100001830486805

  [http://www.dse.no/images/nyheter/Lovejoy.jpg]

  Hjem – DSE http://www.dse.no News, history, activities, library, newsletter, and organization.

  ________________________________

  1. Tusen takk for en utrolig hyggelig kommentar, Tove! 🙂 Det hadde vært kjempespennende å holde foredrag for dere en gang! Jeg må bare finne på noe å snakke om først, og så ha tid til å sette det sammen til et foredrag, hehe. Vi får komme tilbake til det etterhvert 🙂 Si ifra hvis det er noe spesielt du tror det hadde vært interessant at jeg snakket om.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.