Min plan for neste semester

Det er ikke nok med at det er eksamenstid: Dette er også tiden for å planlegge neste semester.

Nå har StudentWeb åpnet for påmelding til emner for vårsemesteret og det kan være smart å være tidlig ute, i alle fall hvis man er interessert i emner som er veldig populære. Nå har jeg riktignok begynt å ta såpass obskure emner at det er overraskende om det er flere enn 10 personer til stede.

Emnene som er anbefalt for et generelt studieløp i ekstragalaktisk astronomi er:

Det er naturligvis lov å velge andre emner enn disse. For eksempel er det et emne som jeg tenkte på å ta i fjor, nemlig MNKOM4000 Formidling og vitenskapsjournalistikk, som jeg kan ta denne våren i stedet. Det hadde jo vært midt i blinken for meg! Jeg ofret det i fjor til fordel for FYS3140 Matematiske metoder i fysikk, som jeg tenkte ville være et mer nyttig emne å ta – i ettertid vet jeg ikke hvor fornøyd jeg er med det valget …

Men jeg føler jo ikke at det er noen av de anbefalte emnene jeg egentlig kan ofre for å ta formidlingsemnet, og det blir i meste laget med fire emner, tror jeg. Etter alt skolearbeidet dette semesteret trenger jeg noe litt mindre intenst for ikke å bli helt utslitt.

Er det noen emner du vil anbefale?

Hovedbilde: Wallpaper Zone

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.