Høsten 2015: Uke #16

Stikkord: Julestemning, eksamenstid, foredragstips.

Det er desember, a.k.a. den skumleste tiden av året å være student på (les: eksamenstid) … Men det er koselig å se tegn til førjulsstemning rundt omkring med julelys, og vi (samboeren og jeg) har skaffet oss fin adventskalender (fra LEGO, naturligvis):

adventcalendar-lego-christmas

Ellers er det en ny plakat jeg har lagd som er på plass på Blindern i anledning et arrangement som skjer på fredag, så det er bare å komme! Realfagsbiblioteket holder nemlig på med en foredragsserie med tema livsvitenskap (UiOs store satsning nå!), hvor dette er andre arrangementet i rekken – derfor ligner plakaten veldig på en plakat jeg har vist tidligere 🙂

lifescience-poster-livsvitenskap-brain

Litt om studieuken som var:

Det er nesten ikke noe særlig å skrive om lenger, for undervisningen er slutt i alle emnene jeg tar og det er full fokus på eksamenslesing nå. Dessverre spiser det siste Computational Physics-prosjektet, prosjekt 5, en del av eksamenslesingstiden min … Skal jeg levere et bra prosjekt som teller 1/3 av karakteren eller skal jeg få lest ordentlig til eksamen i de andre emnene? Med tanke på hvordan det gikk på midtveiseksamen i Ekstragalaktisk, burde all min tid gå til å fokusere på det. Ekstragalaktisk er jo også emnet som jeg har mest lyst til å gjøre det bra i! Det er fælt å måtte velge, for jeg har lyst til å gjøre en bra jobb på alt, men det er vanskelig å få tiden til å strekke til! 🙁

Den gode nyheten er at Marie og jeg fikk 100 av 100 poeng på prosjekt 4 i ComPhys, som vil telle 1/3 av sluttkarakteren. Så da ligger jeg i alle fall godt an så langt 😀

Jeg har også begynt å utforske hva og hvem jeg har lyst til å jobbe med på masteroppgaven min (noe jeg kanskje burde ventet med til etter jul med tanke på hvor mye det er å gjøre, men det er lurt å være litt i forkant av alle de andre!) – mer om dette etterhvert 🙂

Jeg hang opp noen koselige bilder over leseplassen min i helgen. Det skal bli flere etterhvert! Det er fint å ha noe koselig å se på iblant når studiene blir for frustrerende.

wall-awesomeness-desk-ITA

* * *

Til slutt har jeg et foredragstips! På lørdag er det tid for Viten på lørdag, og denne gangen skal det handle om mørk materie! Kom og hør gratis foredrag om hvorfor vi tror mørk materie finnes, hva det kan være og hvordan vi kan se noe som er usynlig! Les mer om arrangementet.

Forresten, hvis du trenger julegavetips så har Akademika satt opp en fin, liten astronomiutstilling i butikken sin på Blindern hvor blant annet boken «Stjerneklart» står (som jeg er med i!) 😉

astronomi-akademika-boker-stjerneklart

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.