Høsten 2015: Uke #15

Stikkord: Juletre, koronaen, presentasjoner, prosjektjobbing, eksamenstid.

Hvordan kan enda en uke ha gått?? Tiden flyr virkelig avsted. Forrige uke kom juletreet på plass i foajeen i astrofysikkbygningen, hvilket bare betyr en ting: Eksamenene er forferdelig nærme!

christmastree_astrofysikk

Jeg hadde nok en plakat på Blindern forrige uke. Hvis du ikke fikk med deg foredraget, kan du se det her 🙂

biotorsdag_poster_cellen

Litt om uken som var:

AST4310: Strålingsprosesser i astrofysikk

Vi hadde semesterets siste forelesninger forrige uke hvor vi blant annet snakket om koronaen, som er det ytterste laget i Solens atmosfære. Den er bare synlig ved total solformørkelse, som vist nedenfor. Det som er kult, som jeg ikke har tenkt på før, er at man faktisk kan se strukturene på måneoverflaten under en total solformørkelse fordi Jorden reflekterer den lille mengden lys som treffer den fra Solen 🙂

Bilde: NASA’s Goddard Space Flight Center/Duberstein

Foreleseren viste også denne fantastiske videoen med bilder av Solen:

AST4320: Kosmologi og ekstragalaktisk astronomi

Forrige uke holdt vi altså presentasjoner i dette emnet. Presentasjonen utgjør 20 % av karakteren og jeg vet ikke hvor bra jeg gjorde det ennå. Jeg tror det gikk greit, men følte at jeg nok snakket veldig fort, for foredraget gikk mye fortere enn når jeg øvde på det hjemme 😛 Jeg snakket om direkte kollaps av sorte hull, og de andre snakket om primordiale (?) magnetiske felter, pair-instability supernovae og gravitasjonslinsing.

Foreleseren vår hadde lagd plakat for foredragene ❤ Det var jo veldig koselig, selv om vi dessverre ikke klarte å gi svarene som plakaten lovte:

ast4320_poster_sciencetalks

FYS3150/4150: Computational physics

Vi hadde siste forelesning forrige uke hvor vi avsluttet med å snakke om partielle differensialligninger. Fremover blir det fullt fokus på prosjekt 5 (som jeg håper å bli ferdig med så fort som mulig slik at jeg i alle fall får litt tid til å lese til eksamen) og så er det snart eksamen. I den anledningen viste foreleseren oss dette bildet, som er en ganske nøyaktig beskrivelse av livet mitt de neste ukene:

polarbears-exam

* * *

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.