Høsten 2015: Uke #14

Stikkord: Sorte hull, presentasjonsforberedelser, nytt ComPhys-prosjekt.

Tiden går så fort nå om dagen at jeg nesten blir dårlig … Det er så mye å gjøre, og så liten tid å gjøre det på! Jeg var på Blindern store deler av helgen og begynner å bli forferdelig sliten – og eksamenstiden har ikke begynt en gang!

Jeg hadde nok en plakat på Blindern forrige uke, i forbindelse med et arrangement om antibiotikaresistens. Hvis du ikke fikk med deg foredraget, kan du se det her 🙂

livsvitenskap_poster

Litt om uken som var:

AST4310: Strålingsprosesser i astrofysikk

Vi hadde ingen forelesninger forrige uke, så da ble det mest jobbing med andre emner.

AST4320: Kosmologi og ekstragalaktisk astronomi

Vi snakket om sorte hull forrige uke ❤ Det var kjempespennende – men det ble noen spoilere før presentasjonen min om direkte kollaps av sorte hull som jeg skal holde denne uken 😛 Jeg satt på universitetet og jobbet med presentasjonen hele helgen, og nå begynner den å bli ganske bra! Jeg planlegger et skikkelig innlegg om sorte hull og presentasjonen min når den er overstått. Frem til da kan du kose deg med denne fine visualiseringen av et sort hull (fra filmen Interstellar):

interstellar-blackhole

FYS3150/4150: Computational physics

Vi er fullt i gang med prosjekt 5 nå. Jeg må innrømme at jeg ikke var spesielt motivert for å gjøre enda ett prosjekt i dette emnet, selv om vi nå kommer til det mest spennende prosjektet, for nå handler det om astrofysikk! Men det er så nærme eksamenstiden nå at vi egentlig burde konsentrert oss om eksamenslesing, ikke gjøre enda et prosjekt … Jeg er ganske bekymret for når jeg egentlig skal få tid til å lese til eksamen, med alt som fortsatt gjenstår å gjøre ?

* * *

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.