Film: «Interstellar»

Hvorfor har jeg ikke skrevet om denne filmen før? Det vet jeg virkelig ikke. Men nå er det på tide! Og nå er det jo snart helg, så da passer det med en filmanbefaling.

Handlingen går som dette: Jordens befolkning står i fare når avlingene starter å svikte. Tidligere NASA-pilot Cooper får tilbud om å delta i et oppdrag der mannskapet skal lete etter nye beboelige verdener. Målet er et planetsystem som går i bane rundt et supermassivt sort hull. Veien dit går gjennom et ormehull hvorav den ene åpningen befinner seg ved Saturn og den andre åpningen nær det sorte hullet, som befinner seg i en fjern galakse.

interstellar-astronaut-cooper

interstellar-blackhole

At vi må finne oss et annet sted å bo enn Jorden, kan kanskje bli aktuelt en gang i fremtiden hvis vi fortsetter å ødelegge Jorden slik som vi gjør nå. Jeg syns det er et spennende tema å ta opp.

I filmen sier Cooper: Mankind was born on Earth. It was never meant to die here. Kanskje vi kommer til å kolonisere et annet himmellegeme en gang? Månen? Mars? Et ormehull som kan ta oss til andre solsystemer og galakser er det dessverre ikke snakk om.

interstellar-astronauts

interstellar-jessica-equations

Interstellar er en astronomifilm som er spesielt interessant for en astrofysikerstudent som meg, fordi den tar for seg teorier innenfor gravitasjon, astrofysikk, sorte hull og relativitetsteori. Filmen er også midt i blinken for de som er nysgjerrig på disse temaene eller som liker en god sci-fi-historie. Interstellar er en veldig spennende og fin film som anbefales på det varmeste!

Den kjente teoretiske fysikeren Kip Thorne var vitenskapelig konsulent for filmen og har faktisk skrevet en bok om vitenskapen som brukes i Interstellar. Den tror jeg det hadde vært spennende å lese! ALT som skjer i filmen er selvfølgelig ikke 100 % realistisk. Sjekk ut 14 Things That Happen In “Interstellar”, Ranked By Scientific Accuracy hvis du vil vite mer (inneholder spoilere) 😉

Her er traileren for filmen:

Hva syns du om Interstellar?

Sjekk ut andre filmer jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen film ?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.