Bok: «Stjerneklart – Siste nytt fra verdensrommet»

La meg introdusere en godbit av en astronomibok: Stjerneklart – Siste nytt fra verdensrommet! Boken er en antologi som består av de mest spennende tekstene om verdensrommet og romfart fra de siste årene, og som passer for alle kunnskapsnivåer! Boken er gitt ut som en del av Spartacus forlag sin serie «Populærvitenskap som angår deg» i samarbeid med Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO.

Boken består av 31 tekster som er skrevet av ulike forfattere og i ulike sjangre, og har titler som: «Hva var før Big Bang og ti andre ofte stilte spørsmål om ursmellet», «Hva gjør vi hvis vi mottar et budskap fra rommet?», «I natt har Saaben samtalt med universet», «Synes du januar er mørk og trist? Slå av utelysa!», «Den astronomiske selskapsreisen» og teksten som er en av mine favoritter, for den lærte jeg mye nytt av: «Hva hadde vi gjort uten månen?», og maaange flere!

Boken ser slik ut (så er det lettere å finne den i butikken!):

stjerneklart-selfie

Men det er enda en grunn til at jeg poserer med boken: Jeg har faktisk med en tekst i samlingen! Teksten jeg har med er en litt finpusset versjon av blogginnlegget Sov godt, Philae! som jeg skrev i forbindelse med kometlandingen forrige høst. Jeg syns det er kjempestas at redaksjonen ville ha med noe jeg har skrevet i boken sin og det er blitt en utrolig fin bok! 😀 (Er det å overdrive å gi denne boken like mange øyne på terningen som det er stjerner i universet?)

stjerneklart-philae-rosetta-blogg

Det ble selvfølgelig boklansering hos Realfagsbiblioteket med plakat/kake/storskjerm-design av meg og foredrag og Aslag Guttormsgaard fra Black Debbath fremførte sangen «Rydd rommet» som handler om romsøppel 😀 Noen bilder fra dagen:

stjerneklart-poster

stjerneklart-kake

stjerneklart-skaal-glass

stjerneklart-signaturer-autografer

Skal du lese boken? Hvis du allerede har lest den, hva syns du?

Sjekk ut hvilke andre bøker jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen bok ?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.