Høsten 2015: Uke #6

Stikkord: Prosjektslutt, prosjektstart, intervju, førpremiere, boklansering, intervju og måneformørkelse.

Ettersom fredagsinnlegget mitt ble litt furt, får jeg starte med noe hyggelig denne gangen: Jeg har blitt intervjuet om Australia-oppholdet mitt! Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har i det siste gjort intervjuer med en rekke studenter som har hatt sommerjobber som er relevante for studiet sitt, og jeg er én av dem! Du kan lese saken her 😀

Les mer: Alle innlegg med tagg «Australia»

Ellers var det også flere fine ting som skjedde forrige uke. Jeg var så heldig å få dra på førpremiere av filmen The Martian, og det var boklansering av en astronomibok jeg har bidratt til! Det kommer innlegg om boken her snart 😉

Forrige uke hadde jeg nok en arrangementsplakat på Blindern (det finnes vel knapt uker hvor jeg ikke har det?):

biotorsdag-poster

Jeg gleder meg til å vise frem alle plakatene jeg har lagd dette semesteret når semesteret er over. Det begynner å bli en ganske stor samling! 😀

Det var en ganske intens og slitsom studieuke forrige uke, så på lørdag tok jeg meg skikkelig fri for å slappe av (jeg var tilbake på Blindern på søndagen, da). Tok en liten shoppingtur (det er så deilig å gjøre noe HELT annet innimellom, spesielt ting som ikke krever noe særlig intellektuell innsats) hvor jeg bl.a. kjøpte denne paljettjakken som jeg ikke er helt sikker på i hvilke sammenhenger jeg skal bruke, men den er så tøff, så jeg måtte bare! 😛

moodsofnorway-jacket

Natt til i dag var det dessuten måneformørkelse! Det var på et veldig ugunstig tidspunkt (kl. 4 om natten), men jeg måtte jo stå opp og ta en titt. Jeg prøvde å ta noen bilder når Månen hadde blitt rød og fin, men uten kamerastativ ble det ganske triste saker 😛

lunar-eclipse-2015

Måneformørkelseskunst!

Så over til seriøse studieting:

AST4310: Strålingsprosesser i astrofysikk

På fredag leverte jeg omsider den første prosjektoppgaven i dette emnet. Den handlet om å studere stråling som går gjennom gass: Hvor mye stråling kommer ut igjen på andre siden dersom vi endrer bølgelengden til lyset, temperaturen til gassen, osv.?

Det var en ålreit oppgave, i grunn. Jeg har lært en del av å jobbe med den, men det var fryktelig mye jobb … Og da er det ganske surt at prosjektet ikke har noe å si på karakteren! Spesielt siden prosjektet har tatt så mye tid at det ikke blir så mye tid igjen til å øve til midtveiseksamen … Emnet skulle heller gitt karakteruttelling på oppgavene og droppet midtveiseksamen, slik som vi gjorde i AST3310 forrige semester.

Jeg kunne selvfølgelig gjort en halvgod jobb på prosjektet slik at jeg akkurat fikk den godkjent, men jeg har jo lyst til å gjøre ting litt skikkelig også. Dessuten liker jeg prosjektoppgaver veldig godt. Det er mye morsommere (og mer lærerrikt) å jobbe med en prosjektoppgave som går over tid enn å ha mange frittstående ukesoppgaver som ikke klarer å putte ting i en større sammenheng.

AST4320: Kosmologi og ekstragalaktisk astronomi

Vi gjorde oss ferdig med den første halvdelen av pensum som tar for seg storskalastrukturene i universet. Nå skal vi over på småskalastrukturene. Men aller først er det midtveiseksamen!

Som nevnt i et innlegg forrige uke, har dette emnet blitt seriøst nedprioritert denne høsten, så jeg er jo innmari spent på hvordan dette skal gå.

FYS3150/4150: Computational physics

Forrige uke snakket vi en del om bruken av klasser i programmene våre, som er nyttige når programmene begynner å bli store, noe de blir etterhvert. Så nå har jeg lært å skrive klasser i C++!

Vi (Marie og jeg) har begynt litt på prosjekt 2 som skal leveres inn om en uke. Vi kom sent i gang pga. all jobbingen med prosjektet i AST4310. Og det passer egentlig ikke med dette prosjektet nå, for vi burde egentlig lese til midtveiseksamen i de to andre emnene vi tar. Men sånn har studietilværelsen blitt dette høsten: Bare stress og mas. Heldigvis er de ikke så strenge på innleveringsfristen, så det blir nok til at vi spør om å få levere oppgaven én uke senere.

Håper du får en fin uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.