Høsten 2015: Uke #5

Stikkord: Prosjekt, prosjekt, galaksehoper og boklansering.

La oss gå rett på sak:

AST4310: Strålingsprosesser i astrofysikk

Vi hadde ingen forelesninger i dette emnet forrige uke. Men det passet bra, for da ble det mer tid til å jobbe med prosjektet som skal leveres inn på fredag. Det er et ganske stort prosjekt, så det er mye å gjøre! Men jeg liker prosjektjobbing, egentlig. Jeg liker blanding av programmering og rapportskriving slik at jeg får både visualisert og forklart de fysiske fenomenene vi har snakket om i forelesningene. Jeg syns jeg lærer veldig mye mer når jeg må gå i dybden på noe på denne måten.

Se det fine plottet jeg har lagd av Planck-funksjonen (som jeg nevnte for et par uker siden):

planck_function

Jeg fant ut hvordan jeg kunne legge inn farger slik at de varmeste stjernene er blå, mens de kaldeste er rød, slik som det skal være 😀

Kanskje jeg skriver et eget innlegg om prosjektet når jeg er ferdig. Det er et ganske kult prosjekt :star:

AST4320: Kosmologi og ekstragalaktisk astronomi

Forelesningene i dette emnet var så spennende forrige uke! Men forelesningene går i så hurtig tempo at vi rakk å snakke om så mye, så det er vanskelig å få oversikten over alt sammen. Men det vi i bunn og grunn snakket om er hvordan galakser klumper seg sammen i galaksehoper: Hvis du har én galakse, hva er sannsynligheten for at du finner en annen galakse innen en viss avstand? De oppfører seg som fjell, egentlig. Fjell er ikke spredt jevnt utover jordoverflaten – de befinner seg i bestemte områder, klumpet sammen i fjellkjeder.

FYS3150/FYS4150: Computational physics

Vi har begynt å snakke om prosjekt 2, som jeg må sette i gang med så fort jeg er ferdig med prosjektet i AST4310. Det skal handle om lineær algebra denne gangen også. Denne gangen skal vi finne egenverdier ut ifra Schrödingerligningen. Ikke be meg om å forklare egenverdier, er du snill, og les om det på Wikipedia i stedet 😉 Forhåpentligvis skjønner jeg det bedre når jeg har fått jobbet skikkelig med prosjektet.

* * *

Det var flere foredrag forrige uke hvor jeg hadde lagd plakat. Hvis du ikke hadde mulighet til å gå på foredragene, kan du se de hos UBlive 😀

water-poster

genetics-poster

I morgen blir det boklansering hos Realfagsbiblioteket! Denne boklanseringen er ekstra spesiell, fordi jeg har med et bidrag i boken! Jeg husker faktisk ikke om jeg har skrevet om dette på bloggen tidligere … Men det blir uansett et blogginnlegg om det etterhvert når jeg har fått sett på boken. Gleder meg!

Les om arrangementet, så håper jeg at vi ses der! Jeg har selvfølgelig lagd plakaten for arrangementet 😉

stjerneklart-poster

Ha en fin uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.