Høsten 2015: Uke #1

Stikkord: Studiestart, jobbstart, programmeringsspråk, Gdansk. 

Høstsemesteret er i gang! Første uken har ikke vært så rolig som vanlig: Vi har fått oppgaver i alle emner, og jeg føler allerede at jeg ligger på etterskudd 🙁 Det var også ganske hektisk å komme tilbake på jobben hos Realfagsbiblioteket – det er veldig mange arrangementer fremover som trenger plakater! Flere av arrangementene er astronomirelaterte, så det blir gøy 😀 Første plakaten min dette semesteret ser slik ut (det blir flere i denne Biotorsdag-serien etterhvert!):

biotorsdag-plakat-1

Så over til førsteinntrykket av semesterets emner:

AST4310: Strålingsprosesser i astrofysikk

Vi har snakket litt om stjernespektrum denne uken, som det blir mer av i tiden fremover. I dette emnet skal vi bruke programmeringsspråket IDL, som vi var såvidt borti i AST2210 Observasjonsastronomi for ett år siden. Denne gangen får vi i alle fall et introduksjonshefte, så det kan jo gjøre at opplevelsen blir litt bedre denne gangen. Vi skal levere to større programmeringsoppgaver i løpet av høsten, som skal bli interessant å jobbe med. Både foreleser og emnet virker bra så langt 🙂

Når jeg kom tilbake på lesesalsplassen min i dag, hadde noen skrevet dette på IDL-introduksjonsheftet mitt: 😛

IDL-astro-ita

AST4320: Kosmologi og ekstragalaktisk astronomi

Starten på dette emnet var mer eller mindre enn oppsummering av kapittelet om strukturdannelse fra AST3220 Kosmologi 1. Jeg gleder meg veldig til dette emnet – det er akkurat dette jeg er mest interessert i! I slutten av semesteret skal hver av oss holde en presentasjon om valgfritt emne innenfor pensum som teller 20 % av den endelige karakteren. Det blir spennende! 🙂

FYS3150/FYS4150: Computational physics

I dette emnet skal vi bruke høstens andre programmeringsspråk C++ til å lære de mest brukte numeriske metodene i fysikken. Dette emnet kommer garantert til å være kjempenyttig – dog, det er kjent for å være et veldig arbeidstungt emne, så jeg er spent på hvor mye jobb det blir.

Gdansk, Polen

Jeg tok fredagen fri for å dra til Polen sammen med moren min og mannen hennes, søsteren min og mannen hennes, pluss samboeren min. Vi dro for å feire mammas 60-årsdag.

Gdansk er en kjempekoselig by som er fin å rusle rundt i. Billig er det også der. Vi bodde på et innmari kult designerhotel, Puro Hotel, og hadde det generelt kjempefint!

Fant denne fine, matematiske restaurantlogoen mens vi vandret rundt:

gdansk-pi-restaurant

Ha en fin uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.