Livet i Sydney (3)

Australiaoppholdet nærmer seg slutten med stormskritt – om to dager drar jeg! Så her er den siste oppsummeringen av sightseeing og lignende fra Sydney som jeg ikke har nevnt på bloggen ennå:

Macquarie University

Den ene veilederen min hos Australian Astronomical Observatory (AAO), jobber deltid hos Macquarie University hvor han foreleser. Jeg dro dit hovedsakelig for å være med på noen møter, men også for å få se det det som sannsynligvis er verdens største hologram! Det var helt fantastisk å se på – og umulig å avbilde på noen overbevisende måte, men her er i alle fall et forsøk:

macquarie-university-hologram-red

Hologrammet går over tre vinduer og det er som å se inn på en stor bar. Det er helt utrolig hvor stort og detaljrikt hologrammet er! Selve hologramfilmen sitter vindusglasset, som blir belyst med lasere fra baksiden. Det som var ekstra fascinerende, er at man kan se ting som står på hyller på baksiden av veggen mellom vinduene, hvor det egentlig ikke er noe hologram! Det finnes en video hvor de har filmet hologrammet, som kanskje gir et bedre inntrykk enn bildet ovenfor.

I astrofysikk- og fysikkbygningen hadde de dessuten fine ligninger på rekkverkene sine som jeg måtte ta bilde av:

macquarieuniversity-equations

Scenic World

Når kjæresten og jeg skulle besøke Parkes Observatory for en stund siden, besøkte vi The Blue Mountains på veien. Disse fjellene ligger like nord for Sydney og der kan man besøke noe som heter Scenic World, som er et kjempefint sted:

scenicworld-sign

scenicworld-threesisters-view-landscape

scenicworld-skyway

scenicworld-waterfall

scenicworld-maria-vidar

scenicworld-boardwalk-rainforest

Chinese Garden of Friendship

Midt i hjertet av Sydney ligger idylliske Chinese Garden of Friendship, en gave til Sydney fra Kina, som er inspirert av de private hagene til Ming-dynastiet. Hagen ble åpnet i 1988.

chinesegardenoffriendship-01

chinesegardenoffriendship-05

chinesegardenoffriendship-04

chinesegardenoffriendship-03

chinesegardenoffriendship-02

Sydney Opera House + konsert

Operahuset må jo være en av de viktigste tingene å få med seg når man er i Sydney. Det er en stilig bygning, syns jeg! Kjæresten og jeg dro dit på guidet tur og det var spennende å høre alle baktankene arkitekten hadde hatt om de ulike designløsninger med tanke på funksjonalitet. Bygningen er inspirert av seglene på en båt og når man går inne i foajeen og gangene har man nesten alltid utsikt mot havet. Vinduene er skråstilte slik at man får minst mulig refleksjoner når det er mørkt om kvelden, slik at man fortsatt kan se ut 🙂

sydneyoperahouse-bird

sydneyoperahouse-detail-hallway

sydneyoperahouse-detail-concrete

Vi var på konsert i Operahuset også! Der spilte de Danny Elfmans musikk fra en rekke Tim Burton-filmer. Det var innmari fint 🙂

sydneyoperahouse-dannyelfman-timburton

Darling Harbor + Imax

Darling Harbor er Sydneys svar på Aker Brygge med masse restauranter og båter.

darlingharbour-flags

I Darling Harbor har de dessuten verdens største IMAX-kino, hvor vi dro for å se Jurassic World. Filmen var faktisk innmari bra, men kan ikke si jeg merket noen stor forskjell på IMAX og på vanlig 3D-kino …

darlingharbour-imax

Taronga Zoo

Etter at kjæresten og jeg kom hjem fra bilturen vår, besøkte vi Taronga Zoo i Sydney. Det var det siste vi rakk å gjøre før han dro tilbake til Norge igjen.

tarongazoo-entrance

tarongazoo-vidar-maria

tarongazoo-littlepenguin

Dvergpingvin.

tarongazoo-quokka

Endelig fikk jeg se en quokka! 😀

tarongazoo-cute-animals

Dyr som sover søtt.

tarongazoo-view-sydney

Utsikten fra Taronga Zoo. Operahuset ligger i midten.

harbourbridge-sydney

Harbor Bridge. Vi skulle egentlig ikke kjøre over den, men etter en feil avkjøring endte vi opp der 😛 Fantastisk bro, så det er moro å ha kjørt der!

Q&A

Det aller siste jeg har gjort, er å være med på innspilling av en episode av debattprogrammet Q&A. Det var veldig gøy å være med, for astronaut Chris Hadfield var en av gjestene og han svarte så utrolig godt på alle spørsmålene han fikk. Han var inspirerende å høre på. Jeg endte også opp på TV, i følge huseieren min her, som hadde sett meg i publikum 😛

qanda-tv-abc-australia

Hovedbilder: Opera Australia (Sydney Opera House), og Galaksen M81 (Ken Crawford) . Fonten er Intro Inline

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.