Jeg har kommet inn på master i astronomi!

Nå er det bestemt at det blir master i astronomi hos Universitetet i Oslo til høsten!

Jeg er jo egentlig ikke så overrasket over resultatet, ettersom det krever et karaktersnitt på C i den faglige fordypningen på bachelorgraden, og det klarte jeg jo fint! 😉

For å komme inn på mastergrad i astronomi er kravet til den faglige fordypningen:

Emner for høsten 2015

Det anbefalte studieløpet for en som ønsker å ta master i ekstragalaktisk astronomi (meg!), anbefales det å ta følgende emner første semester:

AST4310 – Strålingsprosesser i astrofysikk: En innføring i grunnleggende aspekter for tolkning av elektromagnetisk stråling, strålingsprosesser og kvantemekaniske overganger i atomer og molekyler, transport av stråling i sol og stjerner, diagnostikk av fysiske forhold i stjerner fra observasjoner og observasjonsteknikk.

AST4320 – Kosmologi og ekstragalaktisk astronomi: Første del av emnet tar for seg galakser, aktive galakser og galaksehoper. Den andre delen av emnet handler om teori for dannelse av strukturer i universet, og metoder for å observere dem.

FYS4150 – Computational Physics: Emnet gir en innføring i numeriske metoder som vektlegges ved løsning av ulike problemer i fysiske fag og kjemi, dvs. løsning av ordinære- og partielle differensiallikninger, matriseoperasjoner og egenverdiproblemer, interpolering og numerisk integrasjon, Monte Carlo-metoder, løsning av ikke-lineære likninger og modellering av data.

Gleder meg til jeg kan søke på emner i StudentWeb i august! 😀

Hovedbilde: Random Wallpapers

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.