Karakterer våren 2015

Det er ikke alle som liker å dele karakterene sine. Spesielt ikke når det går dårlig. Men jeg tenker at det er viktig å vise begge sider: At det kan gå både bra og dårlig for én og samme person iblant. Det er dette som har vært tilfelle for meg dette semesteret, dessverre …

Som regel får jeg en følelse av hva sluttkarakteren kommer til å bli omtrent halvveis i semesteret. Da har jeg jobbet nok med emnene til å vite omtrent hvor det bærer hen. Skulle jeg ha gjettet på forhånd, ville jeg gjettet at resultatene ville bli som dette:

Jeg hadde absolutt ingen forventninger eller forhåpninger om at det ville gå like bra som forrige semester – det er fortsatt utrolig hvor bra det gikk! De faktiske resultatene dette semesteret ble som følger:

Ja, dette semesteret fikk jeg min første karakter som var dårligere enn en C … Det syns jeg var kjedelig 🙁 MEN: Med tanke på at nesten 40 % av studentene som tok FYS3140 strøk, ser ikke en D så alt for ille ut. Den avsluttende eksamenen var helt forferdelig, for å være ærlig. Jeg fikk nesten ikke til noe som helst og har aldri følt meg så hjelpeløs på en eksamen før. Heldigvis er FYS3140 et emne jeg tok ekstra, dvs. jeg har et emne «for mye» i graden min slik at jeg må velge bort ett emne som ikke får komme på vitnemålet til bachelorgraden. Lurer på hvilken karakter jeg ikke vil ha med der …? 😛

mgcartoon

Det er på en måte greit med en dårlig karakter når den er fortjent. Jeg er da såpass rimelig 🙂 Men jeg syns egentlig at jeg har lært veldig mye i FYS3140. Problemet var at spørsmålene på eksamen var så rare, så jeg fikk aldri vist frem det jeg kan! Det er frustrerende – spesielt for de som er avhengig av å bestå emnet for å få en grad! Når så mange har strøket i et emne, burde kanskje karakterskalaen ha blitt justert, noe det virker som den ikke er blitt.

Håper det gikk bra med deg på dine eksamener!

Hovedbilde: Photos Public Domain

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Eirik Newth sier:

    Gratulerer med vel overstått – og kondolerer med den kjipe D’en. Om det er noen trøst, har jo enkelte av de høyere FYS-kursene hatt rykte på seg for å være vanskelige leeenge. Min eneste stryk på Blindern var nettopp på et sånt kurs.

    På den annen side – hvem trenger nå trøst. Du er i Australia. Freakin’ Australia. Enjoy! 🙂

    1. Takk, jeg har det absolutt ikke så verst! 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.