Våren 2015: Uke 19

Stikkord for uken som var: Eksamen, Adventure Time, PhD Day, bloggjobb.

Nå er jeg ferdig med min første eksamen (av tre totalt)! Den var i AST3310 Astrofysiske plasma og stjerners indre. Jeg tror det gikk veldig bra! Vi er bare 5 stykker som tar emnet, så håper på å få resultatet ganske fort 🙂 Jeg ble ferdig med eksamen ganske tidlig i dag, og har tatt det ganske rolig resten av dagen. Jeg har skrevet litt på sammendrag til det neste emnet jeg skal ha eksamen i og sett en del episoder av Adventure Time 😛

I dag var det PhD Day hos Realfagsbiblioteket. Jeg fikk jo ikke vært med programmet på begynnelsen av dagen (ulike foredrag om blant annet vitenskapsformidling, som jeg heldigvis kan se i ettertid på UBlive), men jeg fikk med meg det viktigste: stand-up showet «It Is Rocket Science!» om romfartshistorie med britiske Helen Keen! Det var veldig morsomt. Hun hadde så mye energi – skikkelig kul dame!

helen-keen-foredrag

helen-keen-foredrag2

Så til noe helt annet: For litt siden annonserte Velgriktig.no at de ønsket en gruppe realfaglige studentbloggere til å blogge fra sin studiehverdag. De ønsket folk med ulike kjønn, ulik alder, fra ulike studiesteder i landet og som går på ulike studieretninger for å få et bredt spekter i bloggerne sine. Jeg søkte på jobben, men fikk den ikke. Det var egentlig greit, for jeg har nok å gjøre neste høst med jobben hos Realfagsbiblioteket og med egen blogg. Men det var kjempekult å høre at de hadde fått hele 67 søknader! Håper noen av disse bestemmer seg for å blogge på egenhånd eller at de allerede gjør det! 🙂 Følg med på Velgriktig.no til høsten når bloggerne de har valgt ut setter i gang!

Slutter uken med denne fine illustrasjonen som jeg kom over, tegnet av Kerry Hyndman:

a_for_astronomy_illustration

Goood helg! 😀

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.