Australia: Snart avreise!

Nå nærmer Australiaturen min seg med stormskritt! For de som ikke har fått det med seg, skal jeg tilbringe sommeren i Sydney i Australia hvor jeg har blitt tildelt et «student fellowship» hos Australian Astronomical Observatory (AAO). Jeg drar om to uker og skal være der i 9 uker totalt! (Men først må jeg komme i mål med tre eksamener …)

Jeg har tenkt til å blogge masse fra turen, så nå har jeg lagd et hovedbilde (se øverst) som jeg kommer til å bruke på det meste av bloggingen fra Australia – det blir for mye jobb å skulle finne på noe nytt hver eneste gang – og så blir det kanskje noe annet fra sightseeingturer og den slags. Alle innlegg vil bli lagt under taggen «Australia».

Forberedelser

Først og fremst: Jeg har fått godkjent visumsøknaden min! Jeg begynte å bli litt nervøs nå, ettersom det bare er noen uker igjen. Men nå kan jeg altså bare slappe av og se frem til turen, for nå burde alt gå som det skal 🙂 Det blir selvfølgelig et lite prosjekt i seg selv å skulle pakke til en slik tur.

En del av forberedelsene til turen er å sette meg inn i hva som skal skje der nede, vitenskapelig sett. Jeg er blitt tilsendt flere vitenskapelige artikler som skal leses. Som bachelorstudent syns jeg jo det er ganske eksotisk og staselig å begynne å lese vitenskapelige artikler. Men det er også ganske utfordrende i blant. For de som er nysgjerrige: artikkel en, to og tre.

Jeg har fått vite at jeg skal jobbe sammen med en jente fra Storbritannia når jeg er der nede, Jenifer, så vi har begynt å sende e-poster til hverandre for å bli kjent. Det er veldig hyggelig at vi skal være to stykker!

Ellers har jeg vært og kjøpt guidebøker i dag. Vurderer å ta en liten tur til New Zealand mens jeg først er der nede 😉 Tar gledelig i mot sightseeingtips for både Australia og New Zealand hvis du har noen!

australia_newzealand_guidebok

Avreise

Jeg drar søndag 14. juni, under to dager etter siste eksamen, så det går i ett fremover. Jeg må jo si at jeg gru-gleder meg litt. Gruer meg fordi det er en fryktelig lang reise på ca. 24 timer hver vei og fordi det blir lenge å være borte fra kjæresten (han kommer heldigvis på besøk i 3 uker i midten av oppholdet), og gleder meg fordi jeg skal drive med astronomi hele sommeren 😀

Hovedbilder: Opera Australia (Sydney Opera House), og Galaksen M81 (Ken Crawford) . Fonten er Intro Inline

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.