Hytte på Månen?

Kunne du tenke deg å bo på Månen?

Jeg leste en sak av Norsk romsenter forleden som handlet om fremtidens utforsking av solsystemet. På listen over fremtidige prosjekter dukket det opp en artig sak: Svenskene har planer om å sende opp en ferdig, utbrettbar, rød hytte som skal lande på Månen!

Men man kan nok ikke bo i hytten … Hytten heter The Moonhouse og er et kunstprosjekt – det første kunstprosjektet på Månen! Målet er:

«… to inspire people to push through mental barriers and broaden their perception of what is possible.»

Den røde hytten skal bringe farge til det ellers fargeløse landskapet på måneoverflaten. Hytten er dessuten ment som et demokratisk kunstprosjekt. Verdensrommet er vanligvis forbeholdt noen veldig få, men med hytten ønsker man å gi alle muligheten til å delta. Her er en liten videosnutt om prosjektet:

Målet er å plassere hytten på Månen i løpet av oktober 2015. Totalprisen blir på rundt 100 millioner SEK, som skal dekke byggingen av hytten (som nesten er ferdig) og selve reisen. Du kan følge pengeinnsamlingen eller bidra selv på websidene til The Moonhouse 🙂

Hva syns du om prosjektet? Det er jo er artig påfunn, men det er jo ingen som faktisk kommer til å få sett hytten der den står plassert på Månen, ettersom den sannsynligvis vil være for liten til å kunne observeres med teleskoper. Men kanskje vi i fremtiden, når astronauter legger ut på reiser som tar dem til Månen, kan vi få se den?

Hovedbilde: The Moonhouse

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.