Ukens anbefaling: UNAWE Space Scoop

UNAWE står for Universe Awareness og er en organisasjon som bruker universet til å inspirere barn og unge, med mål om å kunne vekke en interesse for teknologi og vitenskap <3

En liten del av det UNAWE driver med er Space Scoop, romnyheter for barn. Hver uke kommer det 1-2 nyhetssaker basert på nye bilder og funn fra ESO, Chandrateleskopet, Hubbleteleskopet, osv. som egner seg for barn i alder 8+ år. I det siste har man kunnet lese om eksoplaneter, mørk materie, nyfødte stjerner, Mars, og mye mer! Alle nyhetssakene tar utgangspunkt i fantastiske bilder og illustrasjoner, slik som denne:

UNAWE-spacescoop-gascloud

En illustrasjon av hvordan gassen i den stjernedannende regionen IRAS 16547-4247 er fordelt.

Nyhetssakene oversettes til en rekke språk, hvor norsk er ett av dem. Det er det nemlig jeg som står for! 🙂 Jeg ligger dessverre litt på etterskudd med oversettingen nå, men håper på å komme à jour igjen snart …! En vakkert dag når jeg har masse tid, har jeg lyst til å gå tilbake og oversette alle Space Scoop-ene som ble skrevet før jeg begynte å oversette, slik at absolutt alle nyhetssakene kan finnes på norsk!

Les mer: Se alle Space Scoop på norsk. Det finnes også en app for Android!

UNAWE og meg

Grunnen til at jeg er involvert i dette, er fordi jeg hadde sommerjobb på det internasjonale UNAWE-kontoret i Nederland for et par år siden. Jeg var hovedsakelig der for å designe og skrive nytt informasjonsmateriell om astronomi, slik som en aktivitetsbok om jordkloden, en barnebok om sorte hull og en webside for amatørastronomer:

I tillegg fant jeg tid til å oversatte noen Space Scoop-saker. Etter at jeg kom hjem fra sommerjobben, har jeg vært Student Ambassador hos UNAWE og bidratt med videre oversetting. Men jeg tror ikke det er så mange som vet om at det eksisterer, og i alle fall ikke på norsk, så derfor ville jeg reklamere litt 🙂

selfie_UNAWE_ambassador

Hovedbilde: bakgrunn og logo fra UNAWE

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.