1 år senere og litt klokere?

Denne uken er det ett år siden jeg begynte å skrive blogg! I løpet av det første bloggåret har jeg skrevet hele 209 innlegg! 

Jeg må innrømme at jeg har blitt skikkelig glad i å blogge. I blant skulle jeg faktisk ønske at jeg bare kunne sitte med bloggen dagen lang 😛 Nå som jeg har kommet godt inn i bloggskrivingsmoduset bobler jeg over av ideer til blogginnlegg, men det tar fort lang tid før jeg finner tid til å skrive de lengre innleggene.

Det første innlegget jeg skrev het Jente på realfag og handlet om hvor få jenter det er som tar emnene jeg tar nå som jeg går mot slutten av bachelorgraden og at det er lov å være feminin selv om man studerer realfag. Jeg er fortsatt opptatt av dette og det jeg skrev da gjelder like mye i dag.

Mine 5 favorittinnlegg fra året som har gått (i tilfeldig rekkefølge):

  1. Sov godt, Philae!
  2. Astronomi i populærkultur (1): Biler
  3. Astronomifakta i diktform (1): Universet
  4. Er hverdagen mer spennende når man er fysiker?
  5. Messier-katalogen

Er det noen innlegg du likte spesielt godt? Eller er det noe du syns mangler her på bloggen som jeg burde skrive om i året som kommer? Da hører jeg gjerne fra deg 🙂

Hvorfor jeg blogger

Man kan jo undre seg over hvorfor man skal blogge i det hele tatt. Hvorfor skal noen være interessert i det jeg har å si?

Bloggen begynte fordi jeg merket en stadig økende personlig interesse for faget mitt og ønsket å vise hva det er jeg driver med og at jenter kan lykkes med realfag. Det er det jo andre bloggere som gjør også, men ikke innen astrofysikk, så vidt jeg vet.

Blogging er kjempebra skrivetrening. Da skriver jeg mye og jevnlig, og får trent meg i å forklare komplekse ideer på en forståelig måte. Jeg lærer også mye av å blogge, fordi jeg må gjøre research om det jeg skal skrive om.

En annen side ved bloggingen, som jeg ikke tenkte på når jeg begynte, er at den har gjort meg bemerket. Som bachelorstudent er det lett å forsvinne i mengden. Mens nå er det ganske mange på MatNat som vet hvem jeg er (takket være deling av blogginnleggene mine i sosiale medier av MatNat, Realfagsbiblioteket, Fysisk institutt og Institutt for teoretisk astrofysikk). Jeg opplever til og med at professorene mine leser bloggen min. Det er gøy!

Satser på et bra 2. år med minst like mange blogginnlegg!

(Selfie med props viste seg å ikke være bare, bare …!)

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.