Våren 2015: Uke 10

Stikkord for uken som har vært: Abelprisen, midtveiseksamen og muligheten for utenomjordisk liv!

Her er en oppsummering av uken:

Denne uken ble årets vinnere av Abelprisen annonsert. Gratulerer til vinnerne John Nash (ja, han fra A Beautiful Mind) & Louis Nirenberg! Selve utdelingen skjer i mai. Posteren for kunngjøringen var designet av meg:

abelprize-poster

Selv var jeg så distrahert av eksamensforberedelser at jeg fullstendig glemte å ta på meg Abel-t-skjorten min (som jeg har fått gjennom jobben hos Realfagsbiblioteket) på selve dagen. Men jeg rettet det opp ved å ha den på meg dagen etter (så kunne det se ut som om jeg feiret Abelprisen flere dager til ende) 😉

abel-selfie-tshirt

I dag (fredag) var det igjen duket for fredagskollokvium hos Institutt for teoretisk astrofysikk. Denne gangen var temaet muligheten for liv andre steder i universet, forklart av kjemiprofessor Carl Henrik Gørbitz. Foredraget var helt strålende og het: Life, but not as we know it – The possibilities of life in the Universe from a chemical perspective. Han var så god til å snakke at jeg nå har fått lyst til å lese litt kjemi på fritiden!

life-astronomy-chemistry-carlhenrik-kollokvium

Konklusjonen hans var riktignok lite optimistisk når det gjaldt muligheten silikonbaserte livsformer (i stedet for karbonbaserte, slik som vi er), samt for liv i vårt eget solsystem:

life-astronomy-chemistry-carlhenrik-kollokvium2

AST3310 Astrofysiske plasma og stjernenes indre

På søndag fikk jeg eeendelig levert første av to prosjektoppgaver i dette emnet. Første vi fikk høre om når mandagsforelesningen kom: Fristen for del to … Innså da at det blir innmari hektisk frem til slutten av april.

AST3220 Kosmologi I

Denne uken har vi hatt verken forelesning eller gruppetime, men midtveiseksamen. Jeg tror det gikk veldig bra! Vi fikk ha med alle tenkelige ikke-kommutative hjelpemidler, men det hadde strengt talt holdt med et par selvskrevne formelark. Men siden vi kunne ha med alt mulig måtte jeg jo være ordentlig forberedt, så for anledningen innførte jeg trefarget markeringssystem for kompendiet vi har i emnet: rosa for nye begreper, grønt for de viktigste formlene og gult for generelt viktige og fine ting 🙂

cosmology-highlighters

FYS3140 Matematiske metoder i fysikk

Vi snakket ferdig om Fouriertransformasjon og har så vidt begynt å snakke om Laplacetransformasjon. Rett over påsken blir det hjemmeeksamen!

* * *

Og nå er det jammen meg påskeferie! På en måte … Det blir nok en del turer til Blindern til uken, både for å jobbe hos Realfagsbiblioteket og for å jobbe med skoleting. Men forhåpentligvis blir det tid til mye annet også!

Til slutt, fordi det er påske:

Bilde: DaPuglet

God helg & god påske!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.