Våren 2015: Uke 9

Stikkord for uken som har vært: programmering, photoshoot og solformørkelse!

Denne uken har vært ganske tung egentlig. Det har vært flere dager hvor jeg ikke syns jeg har fått til noe som helst av oppgaver og da blir jeg så frustrert at jeg får lyst til å gi opp. Heldigvis er det ikke lenge til påsken! Men før den tid skal jeg levere en stor oppgave og ha en midtveiseksamen …

Dessuten har jeg fått flere avslag på søknader om praksisplass til sommeren … Det er utrolig vanskelig å komme gjennom nåløyet når det er 300 som søker på 10 plasser! Heldigvis er det fortsatt flere jeg venter svar fra, så håpet lever fortsatt 🙂

Ukens oppturen var solformørkelsen! Det så lite optimistisk ut ganske lenge, men så ble det akkurat passe med skylag til at vi kunne se solformørkelsen OG slippe å ha på spesialbrillene (så ikke noe som helst gjennom dem) 😀

solar-eclipse-oslo

AST3310 Astrofysiske plasma og stjernenes indre

I stedet for forelesninger var det fullt fokus på programmeringsoppgaven denne uken. Det har sneglet seg fremover, men programmet fungerer fortsatt ikke helt slik det er meningen at det skal funke … Så det blir mye til at jeg blir sittende og se på dette:

AST3220 Kosmologi I

Denne uken har vi gjort oss ferdig med lynkurset i partikkelfysikk. Det hele sluttet med litt prat om symmetri, forening av krefter og ekstra dimensjoner. Ganske spennende!

FYS3140 Matematiske metoder i fysikk

Vi har så vidt begynt å snakke om nytt tema, som er Fourierserier. Det handler om å uttrykke bølgelignende, periodiske funksjoner som en sum av sinus- og cosinusfunksjoner. I eksempelet under har vi den blå bølgen som vi vil skrive som en Fourierserie, representert ved den røde bølgen.  Da ser vi at jo flere ledd vi tar med i Fourierserien, desto nærmere kommer vi den blå bølgen.

Fourier_Series

Illustrasjon: Wikipedia

Vi lærte om Fourieranalyse i FYS2130 Svingninger og bølger for ett år siden. Dette kan brukes innen elektroteknikk, vibrasjonsanalyse, akustikk, optikk, signalbehandling, bildebehandling, kvantemekanikk, økonometri, osv.

* * *

Det har vært morsomt på jobben denne uken, for vi har hatt photoshoot! Jeg jobber deltid hos Realfagsbiblioteket hvor jeg hjelper til med design av plakater og lignende, og denne uken tok vi bilder til en plakat som skal brukes senere i vår. Settet vårt så ut som dette (skrivemaskinen og kameraet hadde jeg tatt med – de har jeg arvet etter farfar):

realfagsbiblioteket_photoshoot_phdday

Vi hadde to flotte doktorgradsstipendiater som modeller og vi gleder oss veldig, veldig til å vise frem det endelige resultatet!

Men nå må jeg nesten tilbake til det duste programmet mitt og se om jeg kan få orden på det … Det blir nok en del jobbing i helgen før rapporten skal leveres på søndag. Til dere som faktisk kan nyte denne helgen: God helg!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.