Våren 2015: Uke 8

Stikkord for uken som har vært: Programmering, søte partikler og differensialligninger.

Her er en oppsummering av uken som var:

AST3310 Astrofysiske plasma og stjernenes indre

Vi har denne uken snakket ferdig kom konveksjon. Neste uke blir det full fokus på programmeringsoppgaven vi holder på med hvor vi skal lage en modell av Solens kjerne, dvs. vi ser foreløpig ikke på konveksjon, men det skal vi gjøre i andre del av oppgaven senere i semesteret. Det går sånn passe bra med programskrivingen. Programmet er mer eller mindre ferdig skrevet, men det funker jo ikke som det skal … :/

AST3220 Kosmologi I

Denne uken har vi ikke hatt forelesning i dette emnet, kun gruppetime, hvor vi så nærmere på standardmodellen i partikkelfysikk, som jeg skrev om for et par uker siden. Den beste måten å lære om de ulike partiklene er naturligvis med søte kosedyr:

cosmology_particle_physics_plush

FYS3140 Matematiske metoder i fysikk

Vi har nå snakket ferdig om differensialligninger. Temaet ble avsluttet ved å vise Hermite-polynomer, som vi kjenner fra da vi tok FYS2140 Kvantefysikk for et år siden, så det var kult å se. Neste uke er det i gang med neste tema på planen!

* * *

Ukens guilty pleasure på musikkfronten har vært denne sangen, som jeg i utgangspunktet så på fordi Tom Hanks er med å musikkvideoen, og nå har jeg fått helt dilla:

God helg! 😀

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.