Spennende dag!

I dag har det vært en spennende dag – av hele tre grunner!

1. Næringslivsdag på UiO

I dag har IAESTE hatt sin næringslivsdag for realfagsstudenter ved UiO. Da kommer ulike bedrifter som trenger realfagskompetanse for å fortelle om hva de driver med. For en astrofysiker er det bare én interessant bedrift å besøke, men det er til gjengjeld en veldig spennende en: European Space Agency (ESA) 😀

På standen til ESA fikk jeg prate med en hyggelig fyr og jeg har etterhvert forstått at det går an å gjøre mye forskning hos ESA – det er ikke bare romfart man kan holde på med der. Det er en spennende tanke! Når man er ferdig med mastergrad kan man søke om å bli en Young Graduate Trainee for å få relevant erfaring og man kan også gjøre doktorgraden sin der! ESA har ingen kontorer i Norge, så man må nedover Europa til en av sentrene de har der i så fall.

2. Mulig praksisplass i sommer

I år, som i fjor, har jeg sendt ut en haug med søknader for å få meg en praksisplass i sommer, såkalte research internships hvor jeg kan få prøve meg på litt astrofysisk forskning. Denne uken fikk jeg første respons! En del av søknaden gikk ut på å rangere de tre forskningsprosjektene jeg er mest interessert i å jobbe med. Jeg fikk e-post fra førstevalget mitt tidligere denne uken og i dag har vi hatt en prat på Skype. Prosjektet virker utrolig spennende – det handler om galakser <3 – men jeg får dessverre ikke endelig svar før om et par uker fordi organisatorene må finne ut av hvem som passer med tanke på datoer og sånt. Det virker som om alle andre land har lenger sommerferie enn oss, så det er ikke alltid så lett å finne noe som passer … Men jeg håper det går i boks! Jeg skriver mer om hva jeg eventuelt skal forske på og hvor jeg skal gjøre det når/dersom jeg får en plass 😉

3. Aftenposten Viten

Til slutt fikk jeg en kjempetrivelig e-post fra Aftenposten Viten i dag som, etter å ha lest bloggen min, inviterte meg til å skrive noe for dem (etter reklame fra Anja Røyne) 😀 Det har jeg jo veldig lyst til, for jeg er så glad i å skrive, og det hadde vært kjempekult å få spredd litt astronomiglede :star: Spørsmålet er hva jeg i så fall skal skrive om … Jeg får ha det i bakhodet fremover mens jeg driver med astronomitingene mine.

Ha en fin kveld!

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. anjaroyne sier:

    Så kult!! Gleder meg til du dukker opp i Aftenposten!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.