Karakterer høsten 2014

Det finnes knapt noe mer spennende enn det å endelig få vite hvordan det har gått med eksamener. Jeg har hatt en og annen drøm om natten hvor resultatene ikke har vært så gode. Men nå har semesterets karakterer endelig kommet og det er ikke noe mer å bekymre meg for lenger!

Det er kanskje ikke alle som er så glad i å dele karakterene sine med andre. Men uansett hvordan det har gått, føler jeg at jeg kan stå for de karakterene jeg har fått. Det skal sies at jeg gjorde det mye bedre dette semesteret enn jeg hadde trodd det skulle, så jeg har ikke akkurat noe i mot å vise de frem 😉

Når jeg startet semesteret hadde jeg høyest forventninger til resultatene i AST2210 og EXPHIL, og minst forventninger til STK1000. FYS2160 ante jeg ikke hva jeg skulle tro om, bortsett fra at det måtte bli noe dårlig. Men uansett hva jeg har tenkt tidligere, har høstens resultater nå kommet og de er som følger:

Jeg er sååå fornøyd!!! 😀 Skulle jeg ha gjettet resultatene på forhånd etter å ha gjort avsluttende eksamen, ville jeg ha gjettet følgende resultater:

 • STK1000: C
 • EXPHIL: B
 • AST2210: A
 • FYS2160: B

Det er alltid gøy å gjøre det bedre enn man tror man har gjort! Og det er ekstra gøy å gjøre det bedre enn forrige semester, i tillegg til å ha gjort det bedre enn noen gang før! Det legger selvfølgelig et stort karakterpress på neste semester … 😛

Det er egentlig litt underlig at jeg har gjort det så bra dette semesteret. På grunn av deltidsjobb har jeg brukt mindre tid på studiene enn andre semestre, i tillegg til at jeg har tatt fire emner i stedet for tre. Men kanskje jeg har blitt såpass dreven i det å studere nå at jeg ikke trenger like mye tid til å få det til lenger? Eller så kan jeg hatt flaks, selvfølgelig. Flaks i den forstand at de andre har gjort det dårligere enn meg, slik at jeg har vært bedre i sammenligning, selv om jeg ikke nødvendigvis har fått til alt på eksamen. Det er flere mulige forklaringer!

Håper det gikk bra med deg på dine eksamener også! 😀

Konvertering til GPA

Akkurat nå er jeg i gang med å skrive søknader til praksisplasser («research internships») i utlandet i sommer. I den anledningen er det flere av stedene jeg søker som etterspør min GPA-verdi (Grade Point Average). Dette er jo ikke noe vi bruker i Norge, men etter litt research tror jeg at jeg har funnet ut hvordan jeg gjør det riktig. Her er oppskriften min:

Først bruker jeg at norske karakterer konverterer til amerikanske karakterer på følgende måte (i følge Foreign Credits): A = A+, B = A, C = B, osv.

Deretter må man vite hvilken poengsum de ulike amerikanske karakterene representerer. Da har man følgende:

Siden alle emnene jeg tar gir like mange studiepoeng, trenger jeg ikke vekte karakterene mine (hvis de hadde vært forskjellige, må jeg gjøre som her). Jeg trenger bare legge sammen poengsummene for alle A-ene, B-ene og C-ene mine, og deretter dele dette tallet på antall karakterer totalt. Da blir svaret: 3.7! 😀 Jo høyere verdi, desto bedre. Verdien kan maksimalt være 4.0. Jeg regnet helt feil når jeg gjorde dette i fjor, ser jeg nå. Da fikk jeg bare 2.9. Kanskje ikke så rart det var vanskelig å få praksisplass da? 😛

Hovedbilde: Photos Public Domain

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Vilde sier:

  Hei, jeg sitter og sjekker Foreign Credits nå. Det står at A er A og B er B+. Har det blitt endret siden du skrev dette? Med den nye er jo et norsk B i snitt en GPA på 3.3. Lurer på om det er litt lite, siden det virker som GPA’en først er bra hvis den er over 3.5, mens en B i Norge er ganske bra? Synes du skriver veldig bra om studier forresten 🙂

  1. Hei Vilde! Jeg har aldri sett på det amerikanske karaktersystemet igjen etter den ene gangen jeg skrev om her, så det vet jeg dessverre ikke! I Norge er absolutt B bra. Men i USA er det kanskje større konkurranse om plassene, slik at nivået blir høyere?

   Takk for hyggelig kommentar 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.