Ukens (andre) anbefaling: Star Wars & Oslo-Filharmonien

For en del år siden så jeg en eller to av de nyeste Star Wars-filmene (nye på den tiden). Jeg husker det ikke så godt, for det gjorde ikke noe spesielt inntrykk. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg så de en gang. (Dette var før jeg gikk i astronomiretningen.)

Når jeg denne høsten oppdaget at Oslo-Filharmonien skulle spille musikken fra Star Wars syns jeg at det hørtes veldig fint ut, for filmmusikk er jo som regel utrolig flott å høre på. Og noe av filmmusikken fra Star Wars kan kanskje sies å være allmenn kunnskap, uavhengig om man har sett filmene eller ikke? Spesielt denne:

Det er selvfølgelig mange andre nydelige, flotte melodier i filmene også. For eksempel (lenker til YouTube): Imperial March og Across the Stars 😀 Musikken er lagd av John Williams, som bl.a. har laget musikken til de tre første Harry Potter-filmene, Schindler’s List, Jaws, E.T., osv.

Så fort billettene til konserten var bestilt, ble selvfølgelig høstens filmprosjekt å få sett alle Star Wars-filmene! (Det er jo noe jeg burde gjort før eller siden uansett.) Star Wars-filmserien består av 6 filmer – så langt, for nå kommer det jo nye også! Den første trilogien, nå kjent som Episode 5–7, kom i tidsrommet 1977–1983. Den andre trilogien, kjent som Episode 1–3, kom først i tidsrommet 1999–2005. Og nå kommer det en ny film i desember 2015!

starstrilogy2x

Jeg hadde ikke så stor forventning til filmene egentlig, siden sci-fi-filmer ofte blir litt for tullete for min del. Star Wars er ikke spesielt vitenskapelig korrekt (de kan blant annet fly gjennom verdensrommet med 50 % av lysfarten), men jeg oppdaget at Star Wars presenterer et mektig, vakkert og til tider veldig koselig univers (riktignok befolket av en del ekle romvesenlignende skapninger). Filmene er visuelt flotte, fylt av en del artigheter og akkompagnert av flott musikk. Skuespillet er riktignok så som så, og forholdet mellom voksne Anakin og Padmé var ikke overbevisende i det hele tatt. Den siste filmen, Episode 3, var den dårligste, men den var jo ålreit den også. De andre, spesielt de gamle, var overraskende bra! 🙂

Det er mange nære forhold i disse filmene, spesielt blant menn. Det hyggeligste forholdet må være mellom R2-D2 (verdens søteste robot med sine fine robotlyder?) og C-3PO:

c-3po-and-r2-d2-015

R2-D2 og C3PO 🙂

I går var jeg altså i Oslo Konserthus og hørte på Oslo-Filharmonien spille musikken fra Star Wars-filmene. Det var kjempeflott å høre på! Dessuten hadde de lagd litt show rundt det med folk kledd opp som C3PO, Storm Troopers og Darth Vader 😛

10810032_660576424060341_371407608_n

10852990_817028031694736_1110268646_n

Selv Darth Vader stilte opp!

The Oslo Filharmonic plays epic Star Wars music ? #starwars #epic #music #soundtrack #oslofilharmonien

A video posted by Maria Hammerstrøm (@mariahammerstrom) on

Nå blir det kanskje Star Trek neste?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.