Høst 2014: Uke #15

Denne uken har det vært eksamenslesing for det meste. Jeg har funnet ut at eksamenslesing gir med bloggskrivetrang og jeg har fått en hel haug av innleggsideer denne uken som jeg kan skrive når eksamen er over 🙂

Denne uken kom vi omsider gjennom pensum i de to siste fagene. Jeg syns jo det er litt på kanten sent å bli ferdig med pensum først nå, for da er det ingen tid igjen til repetisjonsforelesninger, og det burde alle fag ha (i alle fall én), syns jeg! I de to andre fagene ble vi ferdig med pensum forrige uke og uken for den!

Her er ukens oppsummering:

AST2210 Observasjonsastronomi

Siste kapittel på pensum handlet om fotometri, som er en teknikk som brukes for å måle lysintensiteten til astronomiske legemer. Snakket blant annet om ulike filtre man bruker når man observerer nattehimmelen og størrelsesklasser for stjerner.

EXPHIL03 Examen philosophicum

Her gikk vi også gjennom siste kapittel, eller tekst. Denne uken var det teksten Feminisme i etikken av Marilyn Friedman som ble gått gjennom. Den tok for seg en såkalt omsorgsetikk.

Neste torsdag skal jeg ta flervalgsprøven i dette faget. Da må jeg ha 16 av 24 riktige svar for å stå i faget og for å få semesteroppgaven min vurdert. Man får visst vite om man har bestått (eller ikke!) før man forlater lokalet, så det er jo fint! Og litt skummelt …

Siden vi hadde siste time denne uken, delte seminarlæreren ut et ark med 16 eksempler på spørsmål fra etikkdelen av pensum. Jeg fikk 14/16 riktige når vi testet oss selv 😀 Så da går det nok bra neste uke også!

Eksamensøving

Denne uken har eksamenslesingen hovedsakelig handlet om FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk, fordi jeg anser det som faget jeg trenger å jobbe mest med (men ikke nå lenger, for nå tror jeg at jeg begynner å få det til!). Frem mot siste eksamen blir programmet som følger:

 • 28.–30. november: Gjøre ferdig formelark i FYS2160 som jeg kan ha med på eksamen
 • 1.–2. desember: Øve på STK1000
 • 3. desember (morgen): Eksamen i STK1000
 • 3.–4. desember: Øve på EXPHIL03
 • 4. desember (ettermiddag): Flervalgsprøve i EXPHIL03
 • 4.-5. desember: Øve litt mer på FYS2160
 • 5. desember(ettermiddag): Eksamen i FYS2160
 • 6. desember: En velfortjent fridag, kanskje?
 • 7.–10. desember: Øve på AST2210
 • 10. desember (ettermiddag): Eksamen i AST2210
 • 10. desember (kveld): Juleferie!! 😀

I tillegg til å bli ferdig med eksamener, gleder jeg meg til å skrive semesteroppsummeringer av fagene jeg har tatt denne høsten 🙂 Det er nok fare for at de blir litt negative …

God helg!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.