Jakten på en komet – bare noen timer igjen!

For 10 år siden ble romsonden Rosetta sendt opp av Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA). Den har i oppdrag om å gå i bane rundt en komet, nærmere bestemt kometen 67P/Tsjurjumov–Gerasimenko, for så å slippe ned et lite landingsfartøy den har ombord, kalt Philae. Og dette skal endelig skje i morgen!

Les mer: En dag med Rosetta og verdensrommet (bilderas!)

Her er en supersøt animasjonsvideo som viser litt av reisen Rosetta og Philae har lagt ut på: <3

Her er en «vanlig» video som viser reisen Rosetta har vært på frem til nå (det ligger mange andre videoer om Rosetta på websidene til ESA):

Livesending i morgen!

Klokken 17 i morgen skal Philae sende sin første beskjed fra overflaten på kometen – dersom den lander som etter planen. Det vil være første gang noen har landet på en komet! Du kan følge livesendingen på websidene til ESA eller du kan dra til Realfagsbiblioteket på Blindern som viser livesending på storskjerm (i tillegg til å ha krasjkurs i baneberegninger og gratis frokost om morgenen, samt kometis på ettermiddagen).

Selv skal jeg på Norsk Romsenter hvor det skal være landingsvake fra 15:30–17:30. Da blir det først flere foredrag om hvordan Norge har vært involvert i Rosetta-prosjektet og hvorfor kometer er interessante, før det blir livesending 😀 Jeg skriver sannsynligvis mer om det i morgen når vi vet hvordan det har gått. Krysser fingrene!

⭐ Så husk å få med deg livesendingen kl. 17 i morgen! ⭐

Hovedbilde: ESA

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.