Kjære 1. årsstudenter på FAM

Det første semester som realfagsstudent kan være tøft – men det blir bedre!

Første semester på bachelorprogrammet mitt, FAM – Fysikk, astronomi og meteorologi (fra 2018: FA – fysikk og astronomi) kan være ganske tøft. Her kommer man på Blindern og gleder seg til å komme i gang med fysikk, og så er det ikke noe av dette i det hele tatt i 1. semester! I stedet har man masse matematikk og programmering, som kan føles tungt og meningsløst for en del. Det er sikkert godt for noe, men man ser det ikke der og da, og har mest lyst til å gi opp. Det er visst en del studenter som faller av 1. semester fordi studiet ikke svarte til forventningene. Men ikke fortvil: Det blir bedre!

Du kommer til å oppleve at fagene blir mer interessante for hvert semester som går. Etterhvert kan du til og med velge selv hvilke fag du skal ta (dog med visse begrensninger med tanke på studiespesialisering og hva som er smart å velge). Og du vil se at noen av de kjedelige, rare, abstrakte tingene du lærer i de første matematikkfagene faktisk er veldig nyttige.

Av de fagene dere tar dette semesteret, er det garantert mest nyttige faget INF1100 Grunnkurs i programmering for naturvitenskapelige anvendelser (fra 2018: IN1900 – Introduksjon til programmering for naturvitenskapelige anvendelser). Programmering kommer til å dukke opp i så godt som alle fag fremover, i større eller mindre grad, så det er lurt å følge med i timen der 😉

Slutten på semesteret er i sikte nå, så hold ut litt til! Ønsker alle lykke til i innspurten, så kan dere glede dere til et nytt semester på nyåret 😀

Hovedbilde: Wikipedia Commons

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.