Høstferiemangel på UiO

Dette er den tiden av høstsemesteret da jeg kjenner at jeg trenger en høstferie før jeg setter i gang med eksamensinnspurten. Midtveiseksamen er over og jeg er over halvveis i innleverte obliger, og jeg begynner å bli ganske lei.

Men på universitetet er det ikke høstferie, av en eller annen grunn. På våren har vi heldigvis påskeferie (men den baserer seg jo på helligdager, så den kan ikke universitetet droppe). Men hvorfor har vi ikke høstferie?

Jeg vet ikke hvordan livet er på andre fakulteter eller andre studieretninger, men på FAM-programmet (bachelor i Fysikk, astronomi og meteorologi) er livet temmelig hektisk. Man trenger en høstferieuke, rett og slett. Kanskje spesielt 1. semesteret man går på UiO. Da husker jeg at jeg var superstresset hele semesteret fordi arbeidsmengden var så stor i forhold til det jeg var vant med og jeg var så usikker på hva som ble forventet av meg, osv. Jeg var helt utslitt på slutten og jeg husker hvor tungt det var rett etter midtveisuken å skulle fortsette videre med pensum med en gang. Da hadde det vært bra med en høstferie, også for å gjøre overgangen til universitetet litt lettere.

Akkurat forrige uke hadde jeg heldigvis ikke så mye å gjøre som vanlig, utrolig nok. Men det er innmari vanskelig å bestemme seg for å ta en fridag midt i en vanlig uke. En student har egentlig aldri fri, for det er alltid noe man kan gjøre. Det er derfor vi trenger en egen høstferieuke slik at vi kan slappe litt av uten å fylles med dårlig samvittighet, eventuelt komme à jour hvis vi ligger på etterskudd (noe vi sannsynligvis gjør).

Jeg får trøste meg med at jeg får en 1 måned lang juleferie når det hele er over.

Hovedbilde: Pixabay

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.