Høst 2014: Uke #10

Denne uken har faktisk vært veldig rolig! Så jeg har rett og slett kunnet slappe av litt. Det kom godt med, ettersom det ikke er noe høstferie på UiO 🙁

Her er ukens oppsummering:

AST2210 Observasjonsastronomi

Vi avsluttet kapittelet om teleskoper og detektorer for ultrafiolette, røntgen- og gammastråler. Deretter gikk vi over til å snakke om bildebehandling og interferometri. Kanskje jeg skriver mer om dette neste uke.

Denne uken har vi også semesterets andre laboratorietime i faget (dvs. jeg skal ha den i ettermiddag). Den handler om å lære seg å bruke CCD-kameraer. Vi skal bruke det til å ta bilde av et diffraksjonsmønster. Jeg kan skrive mer om dette neste uke når jeg har jobbet mer med rapporten og kan vise frem bilder 🙂

FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk

Det var ingen undervisning denne uken fordi vi har hatt lab-uke. Vi hadde den første av to laboratorieøvelser denne uken og så har vi den andre neste uke. Den første øvelsen handlet om å måle lydhastigheten i luft (pluss en del andre småting). Gruppen min fikk at svaret ble 346 m/s, som var veldig bra med tanke på at svaret skal være ca. 343 m/s!

fys2160-lab

Et av apparatene vi brukte 🙂

Ellers ble jeg denne uken kåret til forrige ukes beste oblig!

EXPHIL03 Examen philosophicum

Vi har nå begynt med den delen av pensum som omhandler etikk. Første temaet var utilitarismen, representert ved J.J.C. Smart. Det utilitariske prinsipp sier at: Det gode er det som gir lykke for flest mulig mennesker.

exphil-etikk

STK1000 Innføring i anvendt statistikk

Vi har sett mer på interferens, men nå i den situasjonen at standardavviket i utvalget vi ser på ikke er kjent, som er mye mer realistisk.

Annet

Denne måneden er jeg igjen aktuell med månedens bilde på websidene til Institutt for teoretisk astrofysikk 😀 Denne gangen er det La Palma som er temaet. I august hadde jeg også månedens bilde, men da med Andromedagalaksen.

God helg!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.