Ukens oblig!

I det ene emnet jeg tar dette semesteret, FYS2160 – Termodynamikk og statistisk fysikk, har vi en obligatorisk oppgave, (eller «oblig») hver uke. Dette er ikke noe nytt. Forrige semester hadde jeg ukentlige obliger i to fag. Men dette semesteret er det en vri!

Hver uke kåres det en vinner, dvs. den som leverer den beste obligen den uken plukkes ut. På slutten av semesteret har man da ca. 10 personer som er blitt kåret til ukens beste oblig. Disse skal foreleseren ta med seg til Statholderens Mat & Vinkjeller hvor han spanderer middag 🙂

Hvorfor forteller jeg dere dette? Jo, fordi:

Jeg ble ukens oblig!

Woho! 😀

Oblig 7 handlet forresten om faseoverganger i et van der Waals-system (illustrert i det øverste bildet), for de som lurte på det!

Hovedbilde: figur fra Michael Hubert Köpf

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.