Høst 2014: Uke #9

Her er ukens oppsummering:

AST2210 Observasjonsastronomi

Vi har begynt å snakke om radioteleskoper! Det største radioteleskopet i verden er Arecibo som er på 300 m og ligger i Puerto Rico:

Arecibo_Observatory_Aerial_View

Arecibo Observatory.

Jeg nevnte tidligere at det største optiske teleskopet i verden er på 10,4 m, mens dette teleskopet er på 300 m. Hva skjer med det? Jo, radiobølger har nemlig mye lenger bølgelengder enn synlige lysbølger har, og derfor må teleskopene være mye større. Synlig lys har bølgelengder fra ca. 400 til 700 nm, mens radiobølger er fra ca. 0.5 m til 10 m.

FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk

Vi har snakket om faselikevekt og såkalte tynne løsninger.

EXPHIL03 Examen philosophicum

Ingen undervisning denne uken. Kanskje var det fordi det var innleveringsfrist for semesteroppgaven? Nå er den levert 😀 Jeg tror den ble ganske bra, han skrev i alle fall at utkastet mitt hadde et «høyt nivå» når jeg fikk tilbakemelding på det 😉

Neste uke begynner vi å snakke om etikk.

STK1000 Innføring i anvendt statistikk

Denne uken fikk vi en introduksjon i statistisk interferens. Det er når man trekker konklusjoner om en hel populasjon basert på data fra et utvalg. Dette skal man selvfølgelig være forsiktig med. Med hvor stor sikkerhet man kan trekke slike konklusjoner? Det har jeg nå lært litt mer om 🙂

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.