Høst 2014: Uke #8

Beklager blogginnleggtørke denne uken! Det har vært så utrolig mye å gjøre …

Forrige uke ble det ingen ukesoppsummering i det hele tatt, ettersom uken ble tilbragt på La Palma! Det dumme med en slik tur er at når man kommer tilbake ligger man på etterskudd i alle andre fag … 🙁 Og ettersom det har vært midtveiseksamensuke denne uken, har det ikke vært noe særlig tid til å hente meg inn igjen, siden jeg har måttet lese til midtveiseksamen i både STK1000 og AST2210. De andre fagene jeg tar gikk som normalt denne uken, dessverre. Det beste er jo om alle fag har undervisningsfri i midtveisuken, men sånn er det visst ikke på dette stadiet av utdanningen …

Her er ukens oppsummering:

AST2210 Observasjonsastronomi

Jeg hadde midtveiseksamen i dag (!), så frustrasjonen sitter fortsatt friskt i minnet. «Frustrasjon» er kanskje å ta i litt. «Oppgitthet» er kanskje mer dekkende. Det gikk ganske bra for det meste, men på de to siste deloppgavene hadde jeg ikke noe særlig å komme med. Jeg er ikke oppgitt fordi jeg ikke fikk det til (selv om det er kjedelig at jeg ikke gjorde det), men fordi vi fikk de oppgavene i det hele tatt. Det virket så irrelevant i den store sammenhengen. Det var da så mange andre viktigere ting vi heller burde blitt spurt om!

Men det er nå så. Jeg tar det lille nederlaget med knusende ro, for det viktigste er kunnskapene jeg sitter på, ikke eksamensresultatene, selv om jeg jo skulle ønske at det var en sterk korrelasjon mellom de to! Men av og til får man rare oppgaver på eksamen og man får ikke vist frem så godt hva man egentlig kan.

FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk

I dette faget har jeg ikke fått gjort noe som helst denne uken. Jeg glemte til og med å gå på den ene forelesningen, for jeg var så revet med av eksamensøvingen (det var tross alt litt viktigere). Så det blir termohelg på meg denne helgen. Jeg har to obliger å ta igjen pga. La Palma-tur og midtveisuke, pluss at jeg burde sette meg ned og prøve å få litt orden i alt vi har vært gjennom i faget så langt. For akkurat nå er det bare kaos. Kanskje jeg da vil sette mer pris på dette faget som jeg for øyeblikket ikke klarer å engasjere meg i.

EXPHIL03 Examen philosophicum

Dette var siste uke med filosofidelen av pensum. Vi snakket om de Beauvoir, Kant og Hume, og deres kvinnesyn. Neste del kommer til å handle om etikk.

Ellers fikk jeg tilbakemelding på utkastet til semesteroppgaven min forrige helg. Den holder «et høyt nivå», skrev han 😀 Det blir litt mer finpussing de neste dagene og så skal den leveres på torsdag!

STK1000 Innføring i anvendt statistikk

Vi hadde midtveiseksamen denne uken, som bestod i en to timers avkrysningsprøve og vi fikk til og med lov til å ha med pensumboken! Siden det var en avkrysningsprøve og fasiten er lagt ut, kan jeg allerede si at jeg fikk 17 av 20 oppgaver riktig, og er ganske fornøyd med det 🙂

Månedsoppsummering

På slutten av hver måned skriver jeg en liten rangering over hvilke fag jeg liker best. Siden det ikke ble noen ukesoppsummering forrige uke, tar jeg den nå. Situasjonen er i skrivende stund som følger:

  1. STK1000 Innføring i andvendt statistikk
  2. AST2210 Observasjonsastronomi
  3. EXPHIL03 Examen philosophicum
  4. FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk

Forskjellen fra forrige gang er at AST2210 og EXPHIL har byttet plass. AST2210 har fortsatt en del mangler, men det var vanskelig å ikke la seg sjarmere av La Palma-turen 😉

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.