Dag 3 på Roque de los Muchachos Observatory

I går var siste fulle dagen på La Palma og nå er vi hjemme igjen.

Den siste dagen på La Palma startet med noen raske forelesninger om diffraksjon og Fourieranalyse. Deretter jobbet vi med en programmeringsoppgave hvor vi skulle bruke programmeringsspråket IDL til å redigere (eller «redusere», som man gjerne sier) astronomibilder tatt av stjernetåken NGC 6781.

Om kvelden tok vi flyet fra La Palma til Gran Canaria, hvor vi måtte overnatte før vi tok flyet videre til Norge i dag. Jeg fikk øye på denne fine veggillustrasjonen på flyplassen på La Palma med teleskopet GranTeCan på:

10632415_606877466100741_1279514471_n

Nå er jeg veldig snart hjemme igjen (sitter i skrivende stund på toget fra Torp til Oslo). Det har vært en lang reise ned og opp til og fra La Palma, men jeg ville ikke vært oppholdet foruten 🙂 Så hva var det beste med turen?

Bare det å være på toppen av vulkanen på La Palma, omgitt av en rekke teleskoper var en opplevelse i seg selv! Og det var interessant å få et bedre inntrykk av hvordan observasjonsastronomer jobber (det virker som de har det ganske kjedelig når de observerer, men forhåpentligvis er det mer spennende å jobbe med dataene de samler). Men det nesten fineste med turen var å bli bedre kjent med de jeg tar faget AST2210 Observasjonsastronomi sammen med. Vi er en liten gjeng på rundt 10 stk, hvor syv av oss var med på turen, og vi hadde det veldig hyggelig sammen. Flere av de skal jo videre på astronomimaster, slik som meg, så da er det ekstra hyggelig å bli bedre kjent.

Nå blir det bittelitt avslapping i helgen og så er det midtveiseksamensuke neste uke!

Hovedbilde: 100xCIENCIA Communicating Frontier Science

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.