Høst 2014: Uke #6

Her er ukens oppsummering:

AST2210 Observasjonsastronomi

Denne uken begynte vi å snakke om teleskoper ❤ Vi snakket hovedsakelig om teleskoper for å studere synlig lys i denne omgang, og så kommer vi tilbake til teleskoper for andre bølgelengder senere. Vel, vi har egentlig sett mest på hvordan lysstråler beveger seg gjennom ulike typer linser og hvordan de reflekteres av speil, og så skal vi snakke mer om strålegangen i teleskoper videre. Dette er mer eller mindre en gjentagelse av det vi lærte om geometrisk optikk og teleskoper i FYS2130 Svingninger og bølger, så det er ganske greit sånn sett.

FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk

Jeg har vært så fryktelig demotivert i dette faget denne uken. Jeg klarer ikke helt å interessere meg for dette faget, merker jeg, men jeg skal da komme meg helskinnet gjennom det likevel!

Denne uken har vi begynt å snakke om varmemaskiner.

EXPHIL03 Examen philosophicum

Igjen var det Hume og Kant som var ukens fokus, men nå representert gjennom andre tekster: Humes En avhandling om menneskenaturen og Kants Grunnlegging til moralens metafysikk. Det handlet altså om moral og etikk. Kant hadde en veldig fin setning i sin tekst som jeg twitret:

Skjermbilde 2014-09-26 kl. 08.35.17Sånn bortsett fra det sitatet, er jeg ikke så begeistret for Kant. Han skriver så innmari lange setninger at man er dømt til å miste tråden underveis. Det gjør at han blir veldig slitsomt å lese.

Ellers har jeg kommet langt med utkastet til semesteroppgaven min! Selv om det egentlig er det samme hvilken karakter jeg får i dette faget så lenge jeg består (siden det er obligatorisk, men ikke et fysikkfag), har jeg bestemt meg for at jeg har lyst til å prøve å få en skikkelig god karakter på denne oppgaven. Neste uke kan vi sende inn utkastet vårt for å få tilbakemeldinger, hvis vi vil, før oppgaven skal leveres på ordentlig noen uker senere. Det tilbudet skal jeg selvfølgelig benytte meg av 🙂

STK1000 Innføring i anvendt statistikk

Vi har fullført kapittelet om sannsynlighetsregning.

Jobben: Nettredaktør hos Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MatNat)

Jeg kan jo nevne at jeg har hatt min første uke som nettredaktør denne uken! Det har gått ganske bra det, altså. Siste fredag i hver måned sender dekanen ut et nyhetsbrev til alle ansatte og det er det nettredaktøren som setter opp, så det har jeg gjort denne uken. Ellers har jeg bidratt til å svare på diverse Vortex-spørsmål (Vortex er publiseringsløsningen som brukes på websidene til UiO), samt fikse og ordne med litt småting rundt omkring på websiden.

Arbeidsplassen min. Skrivebordsbakgrunnen er på plass ;)

Arbeidsplassen min. Skrivebordsbakgrunnen er på plass 😉

Eller så kan jeg jo nevne at jeg prøver å forbedre listen over realistbloggere nederst på denne oversikten over sosiale medier ved fakultetet. Så er du tilknyttet MatNat og blogger og ikke er på listen, burde du sende oss en mail så vi får satt deg på listen, eller du kan skrive en kommentar til dette innlegget 🙂 Også burde du bruke taggen #MNStudentliv på Instagram hvis du er student ved MatNat på UiO!

Ha en fin helg!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.