Jeg skal til La Palma!

Neste uke drar jeg til La Palma med AST2210 Observasjonsastronomi! Vi skal besøke Roque de los Muchachos-observatoriet som ligger på toppen av vulkanen der. Observatoriet ligger 2 396 meter over havet og består av en rekke ulike teleskoper:

Fra øverst til venstre: Gran Telescopio CANARIAS (GTC), William Herschel Telescope, Telescopio Nazionale GALILEO, Nordic Optical Telescope (NOT), Isaac Newton Telescope, Liverpool Telescope, MERCATOR, AUTOMATIC TRANSIT CIRCLE, Swedish 1-m Solar Telescope (SST), DOT, MAGIC og SuperWASP.

Du kan lese mer om de enkelte teleskopene her 🙂

Så hva skal vi der nede? Vi skal besøke noen av teleskopene, gå på forelesninger, analysere data og forhåpentligvis få observere litt selv. Men da må været være bra. I tillegg skal hver av oss holde en presentasjon om et av teleskopene som finnes der nede. Vi kan velge selv hvilket teleskop vi skal presentere. Jeg har valgt Isaac Newton Telescope, som er et natt-teleskop og som har vært brukt til en del kule ting innen kosmologi 🙂

Hovedbilde: 100xCIENCIA Communicating Frontier Science

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.