Om ny deltidsjobb og livets tilfeldigheter

Jeg har fått meg deltidsjobb! Jeg skal være vikarierende nettredaktør for websiden til Det matematisk-naturvitenskapelig fakultet (også kjent som «MatNat»)! Han som har jobben nå skal nemlig slutte og det tar litt tid før de finner en ny til å ta over, så da skal jeg steppe inn så lenge 😀 Første arbeidsdag er neste uke!

Så hvordan har det seg at en bachelorstudent blir nettredaktør på MatNat?

Som overskriften antyder, skyldes det en lang rekke tilfeldigheter, i mangel av et bedre ord. La meg begynne fra begynnelsen:

Det er seks (!) år tilbake i tid og jeg er godt i gang med studier i grafisk design på Westerdals. Men det hender at jeg tenker på (og lengter litt etter) verdensrommet fra tid til annen. Så en kveld sitter jeg og kjeder meg, og finner ut at jeg vil skrive og illustrere en søt, liten barnebok om sorte hull. Jeg syns den blir ganske fin og noen dager senere legger jeg den ut på websiden min hvor jeg viser frem designarbeider. En blogger kommer over den og skriver et innlegg om boka, og det er det.

photo_144

Boken min om sorte hull på storskjerm i Realfagsbiblioteket 🙂

Spol fremover fire år. Jeg får plutselig en mail fra en fyr i Nederland som har sett blogginnlegget om den lille boken min og lurer på om jeg har lyst til å gi ut den ut. Han jobber i en organisasjon som heter Universe Awareness (UNAWE). Når han i tillegg får vite at jeg er en grafisk designer som har begynt på astronomistudier, tilbyr han meg sommerjobb hos UNAWE for å jobbe videre med boken og kanskje gjøre noen andre prosjekter i samme slengen.

Like før jeg drar til Nederland, finner jeg ut at jeg vil benytte meg av anledningen til å ta kontakt med noen på Institutt for teoretisk astrofysikk, slik at jeg kan få vise frem hva jeg driver med og forhåpentligvis bli lagt litt merke til (nettverksbygging, vet du!). Jeg tar kontakt med personen som står oppført som pressekontakt når det gjelder sorte hull, professor Øystein Elgarøy. Vi slår av en prat om sorte hull og så reiser jeg til Nederland.

Når jeg kommer tilbake, sender jeg den nye utgaven av boken om sorte hull til Øystein. Han tipser formidlingsansvarlig på instituttet, Kathinka, om meg og hun finner ut at hun vil skrive en sak om meg og min vei mot astronomistudiene, samt oppholdet i Nederland.

photo_20

Kathinka og jeg holder kontakten, ettersom vi begge er interessert i formidling. Sommeren etter tilbyr hun meg å jobbe for henne med formidlingsting på instituttet. Den sommeren jobber jeg mye med websiden til instituttet. Jeg skriver blant annet en forskningssak som skal legges ut på websidene til MatNat og må jeg hjelpe dem med å få lagt ut saken på sidene deres, siden nettredaktøren er på ferie. Og et par måneder senere får jeg jobbtilbud!

Moralen i historien

Så hva er moralen i denne historien? Gjør det du liker og vis det frem, helst på nettet! Alt dette har skjedd fordi jeg hadde en webside. Uten den hadde nesten ingen visst om meg eller hva jeg driver med. Deretter er det lurt å ta kontakt med folk som er interessert i det samme som du driver med. Og si ja til muligheter som dukker opp underveis, selv om det kanskje er litt skummelt!

Det er klart at det kommer til å bli en veldig arbeidstung høst for meg med denne deltidsjobben på toppen av det hele. Men det vil være en spennende jobb å få prøve seg i og dessuten: Nå som jeg har fått god erfaring med hvordan én ting leder til en annen, tør jeg ikke si nei. For hvem vet hva denne muligheten kan føre til? 🙂

Hovedbilde: Pexels

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.