Semesterstart

Det nye semesteret er i gang og de første dagene har vært utrolig stressfulle! Før helgen hadde jeg bestemt meg for at det måtte bli FYS3110 Kvantemekanikk på meg dette semesteret, selv om jeg ikke var spesielt lysten på det. Det var fordi det virket som et smart valg og stod som «sterkt anbefalt».

Men mandag morgen tok jeg en prat med professor Øystein Elgarøy og da forandret det seg! Han sa at jeg ville ha mye mer nytte av å ta FYS3140 Matematiske metoder i fysikk (som går på våren) og et statistikkemne. Dette er emner jeg har mye mer lyst til å ta, så det passet jo meg veldig bra! 😉 Han sa dessuten at de anbefaler mye rart og at anbefalingene ikke alltid behøver å tas så seriøst (!), så nå har jeg meldt meg av FYS3110.

Jeg har siden mandag morgen sett masse på timeplaner og forsøkt å finne en kombinasjon som er spennende og nyttig og som går opp best mulig. Konklusjonen er at jeg dette semesteret skal prøve å ta fire emner:

Det blir spennende å prøve med fire emner. EXPHIL03 kommer til å være mye mindre jobb enn FYS3110 ville vært og STK1000 er et emne man gjerne tar første år/semester og vil derfor (forhåpentligvis) ikke være kjempetungt, så jeg håper at kombinasjonen EXPHIL03 + STK1000 ≈ FYS3110 i arbeidsmengde 🙂

Nå som jeg har kvittet meg med FYS3110 har jeg faktisk endt opp med et semester jeg tror kommer til å bli det mest spennende og morsomme så langt! 😀

Når du skal velge noe annet enn den mest tradisjonelle emnekombinasjonen, er det viktig å sjekke at:

  • Eksamenstidene ikke overlapper.
  • Gruppetimer ikke overlapper, slik at du har noen å spørre om hjelp. Forelesningene er det ikke SÅ farlig med, men det avhenger av fag. Jeg syns forelesninger har vært uvurderlig i tunge matematiske og fysiske emner.
  • Det kan også være lurt å sjekke ut hvordan obliger sammenfaller i forskjellige emner.

Jeg håper du er fornøyd med dine studievalg dette semesteret!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.