Hvorfor ta en ny utdannelse?

Det nye semesteret starter i dag! I den anledningen har det blitt mye tenking på studier, fremtiden og livet generelt, spesielt siden jeg nærmer meg slutten av bachelorgraden. Tanker som: Hvor skal jeg? Og: Hvordan kommer jeg meg dit? Det blir fort rom for tilbakeblikk også: Hvor har jeg vært? 

Jeg har fra tidligere en utdanning innen grafisk design fra Westerdals. Det tok tre år. Etterpå jobbet jeg et par år som grafisk designer hos designbyråene Tank Design og Melkeveien Designkontor.

Så hvorfor plutselig ta en ny utdannelse? Jeg tror kanskje det er så enkelt som at det handler om dette: Følelsen av å være på vei et sted.

Jeg trivdes fint som grafisk designer. Men så fort jeg kom ut i jobb etter designstudiene fikk jeg følelsen av at jeg hadde kommet frem allerede. Jeg satt med følelsen av at fra den dagen av var fremtiden min bestemt. Jeg skulle være en designer. Og dét var ikke en inspirerende tanke.

Deretter gjorde jeg designoppdrag på designoppdrag. Noen var spennende, mens mange bare var helt OK. Det tok ikke lang tid før jeg tenkte: Er dette alt?

Det jeg drev med føltes ikke stort nok, viktig nok eller utfordrende nok. Sant nok, jeg kunne alltids jobbet for å bli en mye bedre designer: Lært meg programmene bedre, blitt bedre tegneteknisk, etc. Men motivasjonen var ikke der. Jeg ville noe mer enn det. Eller noe helt annet.

Løsningen ble et nytt studium. Og et studium viste seg å gi meg det jeg følte at manglet i arbeidslivet mitt: Utfordring. Nysgjerrighet. Eventyrlyst. Lidenskap. Følelsen av å være med på noe stort og viktig. Det skyldes at jeg fant det perfekte studiet for meg: Astronomi! Så nå gleder jeg meg til å legge ut på neste strekning i min utenomjordiske reise 🙂

Hovedbilde: Pexels

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.