Observasjonsastronomi!

De to ukene på Mount Wilson Observatory er over. Det har skjedd fryktelig mye i løpet av de to ukene og det føles som jeg har vært borte en evighet! Men etter de siste dagene med intens prosjektjobbing, er det veldig deilig å være hjemme igjen.

Jeg føler meg ekstremt heldig som har fått være med på et så fint opplegg i observasjonsastronomi. Det virker kanskje enkelt: man retter et teleskop mot et eller annet objekt og så får man et bilde eller et spekter, alt ettersom hva man er ute etter. Men det er mange tekniske ting man skal vite om og jeg er veldig glad for å ha fått en sniktitt på hvordan slike ting faktisk gjøres. Jeg syns jeg har lært veldig masse i løpet av disse to ukene.

Anbefales: The CUREA Undergraduate Observational Program in Astrophysics at Mount Wilson Observatory

Jeg må si jeg liker observasjonsastronomi veldig godt, og gjelder meg til jeg skal ta AST2210 Observasjonsastronomi denne høsten. Jeg liker det faktisk så godt at jeg tror kanskje at jeg har funnet ut at det må bli observasjonsastronomi på meg videre, i stedet for teoretisk astronomi. Jeg skal ta en prat med et par ansatte ved Institutt for teoretisk astrofysikk på UiO den neste uken, slik at jeg kan bli enda sikrere.

Hvis du har spørsmål om CUREA-programmet, er det bare å ta kontakt 🙂

Hovedbilde: tavle fotografert av Eric Wüstenhagen, teleskop fotografert av meg

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.