Dag 11 i L.A.: 60′-teleskopet & første observasjonsnatt

Endelig skal jeg sette i gang med å gjøre observasjoner til prosjektet mitt!

I anledning observasjonsuken som jeg er i gang med, har døgnrytmen forflyttet seg litt. Så i stedet for å dele dagene inn i morgen, ettermiddag og kveld, blir det i stedet ettermiddag, kveld og natt de neste dagene.

Ettermiddagen

Denne dagen hadde vi vår siste forelesning. Den handlet om livløpet til massive stjerner. Dessverre var Skype-forbindelsen så dårlig at vi endte med å avlyse hele greia.

Litt senere på dagen fikk vi en liten omvisning i 60′-solteleskopet her på Mount Wilson. Den er rett og slett en liten utgave av 150′-teleskopet som ble bygd en tid senere.

Kvelden

Kvelden gikk til å forberede meg videre til nattens observasjoner. Det at jeg har observasjonstid i slutten av uken gjør at det blir litt dårlig tid til å analysere all dataen jeg samler, så jeg har prøvd å skrive skikkelig planer for hva jeg kan gjøre de ulike dagene og akkurat hvordan jeg skal oppnå ulike ting slik at jobbingen blir mest mulig effektiv nå på slutten.

Natten

Endelig første natt med observasjoner!!! Jeg brukte 16″-teleskopet (avbildet nedenfor) fra kl. 02–06 med et speilreflekskamera koblet til. Det gjorde at jeg kunne ta bilder av Andromedagalaksen (M31) i RGB (rødt, grønt og blått) i løpet av kort tid, i stedet for å bruke timesvis på å ta bilder av galaksen med filtre i RGB-fargene hver for seg. Bildene vi tok så lovende ut, så nå skal de behandles slik at de blir skikkelig bra 😀

10570065_318192638357061_73990915_n

928338_1446030452336818_1353933533_n

Hovedbilde: NASA/Goddard Space Flight Center

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.